“I liked myths. They weren't adult stories and they weren't children's stories. They were better than that. They just were.” ― Neil Gaiman

Rushock Sasquatch

3 Star Prospect ; KTK-II ; Ch connemara, ori rekisteri VH18-035-0024 s. 13.02.2018 GB   14 vuotta rn (Aa Ee), 146cm kasv. Rushock Bog om. Rushock Bog (Serena, VRL-09334) kilpa- / siitosponi
Scarsdale Jack Tar CONN rtkm 148cm KTK-II ii. Scarsdale Jack Daniel CONN rnkm 147cm evm
ie. Wemsbury Taroe CONN rt 145cm evm
Thistlebrooks' Sassenach CONN rnvkk 144cm KTK-I VIR MVA Ch ei. Thistlebrooks' Meriadoc CONN rnvkk 145cm evm
ee. Wishingshall Mistiness CONN rnvkkkm 144cm evm

Sonny on melkoinen ladyboy - ollut aivan pienestä saakka. Se ei ole juuri lainkaan orimainen; haastava kyllä, mutta ei pörhistele tammoille, uhoa ihmisille tai soita suutaan toisille oreille. Myöskään kaikkien pahin pelko ei tällä erää toteutunut eikä Sonny näyttäisi perineen emonsa temperamenttia, mutta herkkyyttä pojalle on jostakin siunaantunut sitäkin enemmän. Ori on varsinainen prinsessa joka ei halua liata koipiaan ja jolla kenkä alkaa puristamaan joskus aivan mitättömistäkin asioista. Sonny on kohtalaisen helppo hoitaa, mitä ori nyt hieman saattaa kyseenalaistaa asioita, mutta herkkänä poikana se ei kummoistakaan komentoa vaadi oikaistakseen käytöstään. Toisaalta se on myös todella tarkka rutiineistaan ja niiden ulkopuolella voi olla ärsyttävänkin levoton kitisijä jonka mielestä mikään ei ole enää koskaan hyvin. Myös matkoilla ja kilpakentillä tietynlainen rutiineissa pysyminen ja tutut asiat pitävät Sonnyn pakan koossa, ja silloin se onkin ihan mukava, joskin tarkkuutta vaativa, matkakumppani.

Erityisesti ratsuna Sonny on hyvin kyseenalaistava. Se on kyllä kapasiteetikas, avuille herkkä (liiankin kanssa) ja omaa hyvät liikkeet kaikissa askellajeissa, mutta jos oriin antaa laiskotella, se myös laiskottelee. Kun alkulämmittelyjen ”onko pakko?” -meiningille laittaa pisteen heti kun se alkaa, kuoriutuu Sonnysta mukava ja yhteistyökykyinen kouluponi tavoitteelliselle ratsastajalle. Emänsä tavoin sillä on hienot, helposti säädeltävät askeleet, hyvä luontainen ryhti ja niin ketteryyttä kuin älyäkin suorittaa vaativampiakin liikkeitä. Jos toisin kuin emänsä, Sonny ei hermostu, tai ei ainakaan saa sellaisia täysimittaisia kilareita kuten eräät. Huonot päivät kyllä paistavat läpi eikä Sonnya voi todellakaan kuvailla kelin kuin kelin ratsuksi – minne ikinä onkaan sitten matkan varrella kadonnut se nummiponien karaistuneisuus. Jos sataa tai on mutaista tai kylmää, on oriin mielestä kaikki yksiselitteisesti päin helvettiä eikä sellaisissa olosuhteissa missään tapauksessa voi antaa parastaan, hyi.

Jos Sassy on heikko esteillä, on Sonny-poika vielä huonompi. Tämä poni tosin ei ala savuamaan korvien välistä, mutta sen sijaan ori on vain yksinkertaisesti hoomoilasena, koska siis miksi ihmeessä hänen täytyisi ylittää mokomia virityksiä? Kyllä Sonnyn matalasta esteestä yli saa, mutta tyyli on sellainen ”apua-herrajumala-noehkänytsitten”, eli jokseenkin kaoottinen.

tamma DF Samhain
omistaja Rushock Bog
s. 11.12.2019 t. Rushock Mór-Ríoghain
ei meriittejä

Kilpailut

Kilpailee kouluratsastuksessa.
Ajankohtaisen tilanteen näet VRL-profiilista.
Kouluratsastus ; tasolla 5/5

Muu menestys

NJ - näyttelyjaos
20.05.2018 kutsu ; irtoSERT
24.02.2019 kutsu ; BIS3 MVA-SERT
04.06.2019 kutsu ; irtoSERT
14.11.2019 kutsu ; irtoSERT
VSN - virtuaaliset show näyttelyt
24.12.2018 kutsu ; RCH
Arvokilpailut

Kouluvalmennus

kirjoittanut reibili

Rushock Sasquatch oli ori, joka ei oikein miellyttänyt minua mitenkään päin. Alkuverryttelyjen aikana se vain nakkeli niskojaan, jumitti paikallaan ja teki aivan kaikkea muuta kuin mitä siltä pyydettiin. Alfie kertoi että tämä ori oli Sassyn poika, sen hieman tulisen tamman siis, jota olin aiemmin käynyt valmentamassa. Sanotaanko, että tämä seikka selitti paljon asioita.. Raippaa en uskaltanut Alfielle antaa lainkaan, sillä arvelin että Sonny olisi sen takia singonnut itsensä kuuhun. Siispä otettiin kehiin tavaramerkikseni muodostuneet siirtymiset ja Sonnyn kanssa erityisesti voltit. Siirtymiset tuottivat hieman päänvaivaa, koska Sonny ei lainkaan ollut sillä tuulella että se olisi kyennyt edes jonkinlaiseen yhteistyöhön ratsastajansa kanssa.

"Siis oletteko te vielä saaneet tän kanssa kisatuloksia ollenkaan" ihmettelin kovaan ääneen saamatta tähän kuitenkaan vastausta, sillä Alfien ilme oli tuskaisen keskittynyt hänen yrittäessään saada edes jotain apuja Sonnylle kunnialla läpi.

"Kuule, älä purista noin tiukasti käsiä nyrkkiin, nyt sun ohjasote on tälle aivan liian kova" ohjeistin. Vähitellen Sonny alkoi kuunnella Alfieta paremmin eikä enää liikkunutkaan pää ylhäällä kaahaten.

Pidin tämän päivän harjoitukset tarkoituksella helppoina. Molempiin päihin tehtiin isot pääty-ympyrät, toisessa päässä harjoitusravissa ja toisessa päässä harjoituslaukassa. Pitkillä sivuilla puolivälissä piti tehdä voltti käynnissä. Tätä samaa tehtävää tehtiin molempiin suuntiin, muutaman kerran, ja kun sanoin Alfielle että voisi antaa orille pitkät ohjat ja tehdä loppukäynnit, näin suunnattoman helpotuksen paistavan molempien, niin Alfien kuin Sonnynkin naamalta.

Ponin taustoista

kirjoittanut Chastity Bradshaw (VRL-09334)

Etsiessäni Sassylle oria oli mielessäni lähinnä saada tarpeeksi laadukas yhdistelmä myyntiin; sellainen joka olisi näyttävä sekä osaava, eli edustaisi meidän kasvatustyötä tulevaisuudessa mahdollisimman laaja-alaisesti. Ihanteellisinta olisi myös löytää ori, jonka luonne olisi järkevä ja tasainen, Sassy kun ei ihan näitä kriteerejä täytä. Jack Tar löytyi meille jo tutuksi tulleesta Noirista ja se hyvin pitkälti täytti kaikki hakemani seikat.

Sonny on melkolailla kaikin puolin napakymppi. Se on osaava ja komea poni, jota on ilo esitellä olipa kyseessä sitten näyttelyt taikka koulukilpailut. Sonnyn varttuessa en vain sitten saanut aikaiseksi ikinä laittaa siitä mitään myynti-ilmoitusta julkiseen jakoon. Sain kyllä kuulla tästä melkolailla monta kertaa perheenjäseniltäni, mutta toisaalta kenelläkään Rushockissa ei myöskään ole ollut mitään Sonnya vastaan. Se on lunastanut paikkansa niin monella tavalla, että kukapa tällaista nyt ei haluaisi omanaan pitää. Sonny myöskin tekee juuri sen mitä siltä haluttiin; se edustaa meidän kasvatustyötä parhaalla mahdollisella tavalla.

tämä on virtuaalihevonen   ::   kuvat © pixabay, Taru Alatalo