“Clever as the Devil and twice as pretty.” ― Holly Black

Llygedyn Miragl Ioncyn

3 Star Prospect ; KTK-I welsh D, ori rekisteri VH18-026-0059 s. 10.05.2018   13 vuotta m (aa EE), 147cm kasv. elen, VRL-01863 om. Rushock Bog (Serena, VRL-09334) kilpakäytössä jalostuskäytössä
BF Mil Primax WD rn 147cm KTK-II VWY-II ii. Kuusimetsas Welsh Party One WD rn 148cm, KTK-II VIR MVA Ch iii. Laakson Welsh Dragon
iie. Admire You
ie. Come On Angel WC mrn 130cm, KTK-III iei. May Admiral evm
iee. Fiethless Charm evm
Pencalow Iola WD m 147cm VWY-III ei. Cawodydd Llew Ianto WD m 149cm, Ch SCh-RD eii. Hhaston Llew Idefix evm
eie. Cawodydd Siani evm
ee. Glyndyfrdwy Ionor Heulyn WD kmo 150cm, Q-IH SCh-DR Q-AR eei. Penbryn Rhun Aedd evm
eee. Llyngarth Rhiannon evm

  Arka, herkkä, älykäs
Ion on upea ulkomuodoltaan ja kapasiteetiltaan, mutta ikävä kyllä siitä useimiten puhutaan sanoin "se hullu musta ori". Se on todella huonohermoinen ja pelokas, erittäin herkkä ja kaiken päälle ihan liian älykäs. Jos ei tunne oria, kannattaa sen käsittely jättää jollekin muulle, koska tämä eläin on potentiaalisesti vaarallinenkin.

  Yleispainotus ::   helppo A  vaativa
Ionilla on näyttävät ja puhtaat askellajit, erinomainen tasapaino ja ryhti ja se on kaikinpuolin erittäin hienon näköinen poni. Se on myös erittäin vaikea ja arvaamaton, eikä sen enempää selkään kuin kärryillekään kannata kenen tahansa kiivetä.

tamma Rhediad Rhosynnau
omistaja Rushock Bog
s. 26.09.2020 t. Rushock Glamorously Griffin
ei meriittejä

Kilpailut

Kilpailee koulu- ja esteratsastuksessa.
Ajankohtaisen tilanteen näet VRL-profiilista.
KRJ tasolla 3/4
VVJ sijoituksia 02/20
08.01.2019 VVJ, noviisi ; 2/51
12.01.2019 VVJ, noviisi ; 3/51

Muu menestys

NJ - näyttelyjaos
15.04.2019 kutsu ; irtoSERT
16.11.2019 kutsu ; irtoSERT
28.02.2020 kutsu ; irtoSERT
VSN - virtuaaliset show näyttelyt
-
Arvokilpailut
-

Historia

kirjoittanut Chastity Bradshaw (VRL-09334)

Kuljetusauto lipuin pihaan kello viiden aikaan iltapäivällä, noin neljä tuntia myöhempään kuin oli ollut alun perin puhe. Näin tallin toimistosta kuinka Harriet nousi katumaasturinsa ovesta ja huikkasi jollekulle pihalla olevalle jotakin, viittoen auton suuntaan ja lompsien itse sisälle talliin. Kohta toimiston ovi kävi. Hymyilin lyhyesti, mutta palasin pian silmäilemään pihan tapahtumia. Aidan ja Herbert availivat ramppia ja pian taluttelivat kopista ulos kahta mustaa ponivarsaa.

"Kauniita poneja," lausahdin ja käännyin katsomaan veljeni vaimoa. Harriet näytti ylpeältä itsestään. Saattoi olla, että minä harvemmin kehuin mitään hänen valintojaan ja Harriet oli niitä ihmisiä jotka elivät kehuista.
"Upeita," Harriet korjasi samalla kun asetteli ponien papereita mappiin, "odota vain kunhan näet ne liikkeessä. Nyt ne eivät ole kovin edukseen, rauhoituksen takia, mutta kunhan ne virkistyvät ja pääsevät jaloittelemaan.. no sittempä näet."
"Rauhoituksen?"
"Niin, oli pieniä ongelmia lastauksen kanssa. Ei mitään kummallista."

En viitsinyt esittää yllättynyttä. Oli ihan yleisessä tiedossa, että siinä missä Harriet kyllä ymmärsi hyvän rakenteen ja liikkeeiden päälle, eivät luonneseikat monestikaan näyttäneet tätä kiinnostavan. Oli toki aina mahdollista, että kyseessä oli vain nuorten hevosten hermostuneisuutta uudessa tilanteessa, mutta ääni takaraivossani teki melko vahvoja arvailuja toiseen suuntaan. Cob-varsat nimeltä Ioncyn ja Winnie todistivat myöhemmin nämä alitajunnan arvailut todeksi.

tämä on virtuaalihevonen   ::   kuvat © pixabay, scirlin