Rushock
Bog

"Make your choice, adventurous Stranger, strike the bell and bide the danger, or wonder, till it drives you mad, what would have followed if you had." ― C.S. Lewis

"The Bradshaw wench is back."

Kuka ikinä tämän lausahtikaan, kiteytti hän monen Riddlestonin pikkukylän asukkaan ajatukset niin hyvässä kuin pahassa noilla viidellä sanalla. Drummond Inn oli yhtä hämärä ja kotoisa kuin aina ennenkin, ja sen ovikellon kilahdus kuulosti samalta kuin kahdeksan vuotta sitten kun Chastity oli sen ovesta viimeksi kulkenut. Saatuaan eteensä pitkän tuopin ja mausteiset ranskalaiset, ja vaihdettuaan pakolliset kohteliaisuudet paikan omistajan Mellien kanssa, oli aika kääntää keskustelu aiheeseen jonka takia nainen oli halunnut pysähtyä juuri tässä baarissa, Mellie kun tiesi kaikesta ja kaikista kaiken.

"So, how’s all? I heard they still live in the old place."

"Aye, thay live there; yer sister 'n brother, 'n that Harper lass 'n thair bairns. Ye didnae know thay git merrit? 'Twas years ago, darling, 'n thay git twins; a girl 'n a boy, just lik' ye 'n yer brother. 'N Prudie.. a lively young lass she is, very much lik’ ye.."

Skotlanti, Riddleston, Rushock House. Kartanoksi sitä sanotaan, mutta vain siksi, koska se on joskus ollut pienen kylänpahasen korein talo. Tilan omistavat englantilaiset Bradshawt - Charlton, Chastity ja Prudence - kuten myös isommanpuoleisen maapläntin, jota on jo vuosisatoja sitten kutsuttu nimellä Rushock Bog. Edesmennyt Stanford Bradshaw sysäsi alkuun poniharrastuksen täyttääkseen tyhjiön omassa elämässään, tuskin aavistaen, että paria vuosikymmentä myöhemmin poneista muodostuisi elinkeino hänen lapsilleen. Nykyään tuskin ainakaan Skotlannista löytyy M&M -ponien harrastajaa, joka ei olisi kuullut nimeä Bradshaw tai Rushock Bog mainittavan.

© VRL-09334, ellei toisin mainita serenavirtuaali@outlook.com tausta © pixabay kuvitus © Miss_Teryland (CC BY-NC-SA 2.0)

virtuaalitalli virtuaalihevonen