“What is it like in your funny little brains? It must be so boring!” - BBC, Sherlock

I Am Sherlocked

2 Star Prospect ; KTK-II VH18-024-0128 welsh A, ori 09.07.2018 GB   14-vuotias rnvkkpäiskm (Aa Ee nRn Gg), 119cm kasv. Benedict Blackwood evm om. Rushock Bog (Serena, VRL-09334) harrastekäytössä jalostuskäytössä
Davy's Locket WM vkkpäis 120cm evm ii. Tegan's Paderau
ie. Twthill Mererid
Llewella Gold WM rnkm 119cm evm ei. Cerberus Gold
ee. Criccieth Lullaby

  Hidasälyinen, kiltti, rauhallinen
Holmesin maailmaa ei järkytä juuri muu kuin työnteko ja muu liiallinen aktiviteetti. Rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta, mutta niiden häiriintyessäkään ei pistä ranttaliksi vaan tyytyy harmistuneena kurjaan kohtaloonsa.

  Yleispainotus ::   helppo C  40 cm
Erittäin laiska liikkuja, jolla on kaunis runko ja ryhti, mutta ei hirveästi haluja käyttää niitä. Tekee mitä pyydetään, mutta luultavasti vain siksi, että vastustaminen olisi aivan liian aikaa ja enerigiaa vievää.

Holmes kehittyi ei-niin-rumaksi oriiksi, mutta isänsä veroinen se ei ole missään suhteessa. Se on hyvin tylsämielinen poni, jonka mielestä elämä ylipäätään on vain pakollinen etappi matkalla hautaan. Silti monet tuntuvat pitävän sen rauhallisuudesta ja yllätyksettömästä ajatuksen juoksusta. Eipä tarvitse Holmesia kahlehtia perushoitotoimenpiteiden vuoksi suotta, sillä ponilla ei tunnu olevan minkäänlaista mielenkiintoa avartaa maailmaansa oman pikku kuplansa ulkopuolelle. Sillä ei ole pahoja tallitapoja, mutta eipä sillä noin ylipäätään mitään muutakaan luonnetta ole. Pientä tympääntymisen makua ilmeeseen herättää kaikki ylimääräinen aktiviteetti, mutta silloinkin ori on mallia "kaikki käy", joten mitään suurempia mielenilmauksia siltä on turha odottaa.

Ratsuna Holmes ei ole sieltä osaavimmasta päästä, mutta ihan hyvin se kulkee eteen ja taakse silloin kun näin toivotaan. Oriin selkään uskaltaa laittaa oikeastaan kenet vain, mutta tuloksia toivottaessa siellä saa touhuta ja tomerasti. Holmes ei varsinaisesti vastustele, mutta ei sitä missään tapauksessa intoa puhkuvaksi ratsuksi voi kutsua. Meno on vähän kuin täillä tervaämpärissä; kyllä Holmes tekee mitä pyydetään, mutta vain kun pyydetään ja silloinkin rimaa hipoen. Sinänsä ponin menossa ei mitään isoa vikaa ole, mutta ei sitä liiaksi pääse kehumaankaan.

tamma Peakes Bananabanshee
omistaja Rushock Bog
s. 26.09.2018 t. Rushock Cinderellazombie
KTK-III
tamma Danse Macabre
omistaja Scuderia Sierra
s. 22.02 2020 t. Sierra Good Night Vienna
ei meriittejä
tamma Bramblewood Peaches
omistaja Rushock Bog
s. 24.09 2020 t. Rushock Dazzling Daeva
ei meriittejä

Kilpailut

Kilpailee koulu- ja esteratsastuksessa.
Ajankohtaisen tilanteen näet VRL-profiilista.
KRJ tasolla 2/1
ERJ sijoituksia 05/20
16.10.2019 ERJ, 40 cm ; 2/22
18.10.2019 ERJ, 40 cm ; 2/22
21.10.2019 ERJ, 40 cm ; 3/22
28.10.2019 ERJ, 40 cm ; 1/22
29.10.2019 ERJ, 40 cm ; 2/22

Muu menestys

NJ - näyttelyjaos
17.04.2019 kutsu ; irtoSERT
05.06.2019 kutsu ; irtoSERT
16.11.2019 kutsu ; irtoSERT
VSN - virtuaaliset show näyttelyt
-
Arvokilpailut

Päiväkirja

kirjoittanut Serena

'Kunhan menee läpi' ja 'jos saatais edes hyväksytty tulos' ovat varmaan niitä tyypillisiä, vähätteleviä tokaisuja, joita sitten Rushockin mailla ei ole tavattu viljellä. Tai ei ainakaan ihan joka ponin kohdalla. Mitä Holmesiin tulee, se antaa moisille ilmaisuille jo vähän syytäkin, ja siispä joku edellä mainitun kaltainen lausahdus kuultiin Chastitynkin suusta hänen startatessaan oriin kanssa kohti ensiarvostelutilaisuutta.

Tytön päässä kävi siinä kohtaa varmasti melko monen moisia mietteitä. Holmeshan ensinnäkin oli jo melko vanha osanottaja kyseisiin kisoihin, mutta ori kun oli mitä oli, niin se lähteminen oli vähän venynyt. Ensin odoteltiin, että se vähän komistuisi ja sitten odoteltiin, että se viisastuisi. Oliko se seitsemän vuoden iässä kun joku satunnaisempi tuttavuus tuli kehaisseeksi, että siitähän on kasvanut ihan ponin näköinen eläin. Siinä kohtaa tytön kasvoille levisi ensin hämmästys ja sitten innostus; laitetaampa poni kantakirjaan! Kyseisen suorituksen - eikä ihan vähäisen sellaisen, saihan Holmes täysin odottamattoman II-palkinnon! - jälkeen piti sitten päästä näyttämään ori ensiarvostelussakin. Kun on tarpeeksi mustaa valkoisella siitä, että poni näyttää hyvältä ja vielä osaakin jotain, niin ehkä se silloin on niin.

Kuka tahansa paikalla ollut voinee sanoa, että päivä meni Holmesin osalta varsin mallikkaasti. Toisaalta kukaan ei ollut mitään suurempia ongelmia odottanutkaan, oikeastaan jonkinlainen ongelmantynkä olisi tämän oriin kohdalla katsottu ehkä jopa eduksi. Chastity toki tunsi poninsa eikä siltä ihmeitä odottanutkaan, tokko tässä kohtaa enää edes toivoi, ja Holmes suorittikin tasaiseen tahtiinsa, painuen tuskin kenenkään mieleen. Koko tilaisuus kaikkinensa ei oriin kohdalla tuonut niin minkäänlaisia yllätyksiä, paitsi kenties rakenteen, joka tässäkin yhteydessä sai suitsutusta ja sai Chastityn uudemman kerran ihmettelemään missä kohtaa hänen ruma ankanpoikasensa olikaan varttunut joutseneksi.

tämä on virtuaalihevonen   ::   kuvat © pixabay, virtuaalikuvamyynti