Kuunokka

Whistlingwick's Rumpelstiltskin

..historia

Shetlanninponi, ori
s. 09.03.2018 GB
VH18-017-0262

Kasv. Whistlingwick Manor
Om. Kuunokka (Serena, VRL-09334)

Voikko (aa ee nCr)
Säkä 98cm

virtuaalihevonen / kuvat © VV
3 Star Prospect
KTK-III 12/2019
SHLA ei osallistunut
VVJ ei osallistunut

Mä ostin Rumpen silleen niinkuin poneja nyt yleensä ostellaan; kuin sian säkissä. Tokihan oriilla oli kattava myynti-ilmoitus jota ystävällinen kasvattaja vielä lisää pohjusti puhelimen välityksellä, kivoja kuviakin sain sähköpostiin ja kaikki vaikutti paremmalta kuin hyvältä. Ja sekös siinä epäilyttikin. Teinivaihettaan elävä oriin alku josta myyjä ei keksinyt mitään pahaa sanottavaa? Yeah right! Mutta koska omaan tunnetusti huonon harkintakyvyn ja poni vaikutti paperilla kaikin puolin hyvältä, päätin ottaa riskin ja niin Rumpe-poika aloitti merimatkan Briteistä Suomeen. Täällä meidän leveyksillä, kunhan poni oli asettunut ja kotiutunut, selvisi sitten, että sehän oli kaikkea sitä mitä oli luvattu; fiksu, mutta sopivan topakka, yhteistyökykyinen ja potentiaaliltaan lupaava.

En liioittele yhtään kun sanon, että Rumpe on ensimmäisistä päivistään lähtien ihastuttanut niin lapset kuin aikuisetkin, eikä kyse ole pelkästään hurmaavasta ulkonäöstä, sillä yleensä poninpentele on p*skainen ku mikäkin. Tän oriin kohdalla voin sanoo rinta rottingilla, että huonoja puolia siitä et tule löytämään. En siis väitä, että se olis parasta A-luokkaa, mutta Rumpe on melko tasaisen hyvä katsoipa miltä kantilta tahansa. Jopa Gerardo tykkää ponista ja toisinaan ajeleekin sillä, mikä on paljon sanottu vannoutuneesta puoliveriratsastajasta.
Rumpe on lyhyesti sanoen järkevä. Se ei oo tossu eikä suostu mukisematta ihan kaikkiin ikävyyksiin, mutta ei kapinoikaan eikä omista pahoja tapoja. Se on miellyttämisenhaluinen ja seurallinen ja aidosti mukava käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka ei seuraakaan lampaan lailla johtajaansa. Myös lapset voivat touhuilla Rumpen kanssa, kuitenkin valvotusti, koska kyllä ponista se orimainenkin puoli löytyy. Häijy se ei kuitenkaan ole eikä harrasta edes ponimaisia jäyniä, vaikka ilmeisen älykäs onkin. Jos nyt haluaa jonkun huonon puolen ihan kaivamalla kaivaa, niin ori on kyllä ihan mahdoton ryönääjä joka onnistuu kierimään olemuksensa ruskeanlaikukkaaksi vaikka sitten omassa karsinassaan.

Vaikka voikko unelmaponi hankittiin meille ihan puhtaasti valjakkoon, toimii Rumpe hienosti myös satulan alla sikäli kuin sopiva ratsastaja vain löytyy selkään. Se on ketterä ja kestävä eikä liikkeetkään jätä moitinnalle sijaa, eli kaikki valjakkoponin peruspalikat löytyy. Hyvä tekemisen meininki on kohdillaan, mutta toki Rumpeltakin saa niitä asioita ihan vaatia eikä vaan istua kyydissä. Poni myös kaipaa sangen selkeät avut, mutta mitään tahallisia omia ohjelmanumeroitaan tämä ei kuitenkaan ala järjestämään.

Rumpen parasta antia on sen kyky kantaa ja koota itsensä kaikissa askellajeissa, ja näin ollen ponin koulunumerot niin kärryin kuin ratsainkin sujuvat tyypillisesti jouhevasti. Rumpe suorittaa muitakin osa-alueita yleensä tasaisesti ja tarkasti, mutta häviää helposti nopeudessa. Onhan tämä tällainen ylistys tietenkin vähän tylsää, mutta minkäs teet, Rumpe on hieno poni.

Suku & jälkikasvu

Killadeas Batman Begins
SHE m 91cm, EVM
ii. Millington Masquerade iii. Itsy Bitsy Spinoza
iie. Millington Marylou
ie. Killadeas Burberry iei. Chimaera of Miracle Island
iee. Patty's Lavender
Whistlingwick's Swansong
SHE vkk 100cm, EVM
ei. Gil-Galad eii. Allerton Ballad
eie. Elfenwyck Malia
ee. Odette v. Magdeburg eei. Darthby Little Lion
eee. Wishingwell's Bluefinch
Isälinja ; -
Emälinja ; -

Sukua 0 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 09/2018 lähtien shetlanninponitammoille.

03.12.2019   o. Sugarhill's Thumbling   -
19.02.2020   t. Bury Me In Pink   -

Kilpailumenestys

Valjakkopainotus Näyttelymenestys Arvokilpailumenestys
kouluratsastus
esteratsastus
valjakkoajo
kenttäratsastus
helppo B
40 cm
vaativa
-
ei kilpaile
ei kilpaile
tasolla 4/7
ei kilpaile
00.00.0000 NJ, tuom. tuomari ; palk
00.00.0000 kutsu, luokka ; 00/00

Muut sijoitukset


00/0000 Historia

© kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.