Kuunokka

Kuunokan Tiki-bunny

Ihan täydellinen yhdistelmä, eikö vaan? Kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja niin edelleen. Yleensä nämä tällaiset täydelliset suunnitelmat menee täydellisellä tavalla ketuiks. Niin meinasi mennä tämäkin, mutta kolmannella yrittämällä yhden luomisen jälkeen ultraan ilmestykin kauan odotettu pallero, joka tällä kertaa pysytteli siellä sinne tärkeään päivämäärään saakka.

Shetlanninponi, tamma
s. 03.03.2021 FI
VH21-000

Kasv. Kuunokka
Om. Kuunokka (Serena, VRL-09334)

Musta (aa Ee)
Säkä 104cm

virtuaalihevonen / kuvat © suba
3 Star Prospect
KTK ei osallistunut

Jos Tiki on herkkä, niin Bunnyssa tämä piirre on edelleenkin korostunut. Vaikka tamma on ollut aivan pikkuvarsasta saakka kiltti ja melko rauhallinenkin, tuntuu sillä olevan joku kommentti kaikkeen vähänkään vähemmän miellyttävään asiantynkään. Eivät Bunnyn mielenilmauksetkaan kyllä mitään kovin ponnekkaita ole, vähän sellaista hiljaista marmatusta, korvien luimutusta ja hapanta naamaa, kohtaloonsa tyytymistä pitkin hampain. Tamma ennemmin kärsii kuin pistää täysstopin päälle, mutta se kärsimys ei missään tapauksessa voi jäädä huomaamatta.

Lasten ponina Bunny on verraton. Se on hyvätapainen, mutta omiaan myös opettamaan, ettei jokaista (kilttiäkään) ponia sovi repiä korvasta tai kiskoa harjasta. Jos onkin herkkä ympäristön elementeille, ovat useimmat hoitotoimenpiteetkin tamman mielestä sellaisia, että ne ovat kivoja vain tietyllä tavalla tehtynä. Jalkojen kanssa pitää olla hellä kun taas sukimisessa saa käyttää vaikka juuriharjaa. Tukkaan ei tarvitse koskea ja jos se jää satulan kaaren alle on ponineiti kuin maansa myynyt. Hyvätapaisena ponina Bunny toki sietää asioita, mutta miksi kiusata tammaa jos se ei ole välttämätöntä?

Valjakkoponin ominaisuuksiltaan Bunnya voisi luonnehtia tasaisen hyväksi. Etenkin liikkeiden ja niiden esittämisen osalta tamma on taitava ja suorittaa mielellään, kunhan muistetaan pyytää tarpeeksi kauniisti. Tarkkuutta ja ketteryyttä vaativat tehtävät ovatkin pikkumustalle ominta alaa, mikä tekee siitä oivallisen kouluponinkin - joskin tarkkuutta vaaditaan myös ratsastajalta, joka ei saa olla liian painokas avuissaan. Vauhdikkaat jutut taas tuppaavat vetämään ponin naaman nyrpeäksi ja toisin kuin monille muille, eivät riehakkaat maastorälläykset ole sen mieleen, vaikka kuuliaisesti tehdäänkin mitä pyydetään.

Suku & jälkikasvu

Da-Capony
SHE m 107cm, KTK-III
ii. Mangon El Chapony
SHE m 103cm, KTK-I Ch
iii. Appletree's Al Capony
SHE m 104cm, KTK-II VIR MVA Ch
iie. Aywick Cola Nut
SHE prt 105cm, KTK-I VIR MVA Ch
ie. Maybecks Thaleia
MINISHE rt 85cm, KTK-III YLA1 SHLA-I VVJ-I Ch
iei. Thalewyn v. Belmont
SHE vkk 95cm, KTK-II VVJ-I YLA2
iee. Brathwaite Chakwaina
MINISHE mush 81cm, KTK-III VIR MVA Ch VVJ-I SHLA-II
Mooncloud's Tiki
SHE prt 91cm, KTK-III VVJ-I
ei. Mooncloud's Yoda
SHE rtpäis 100cm, KTK-II
eii. Silverhill Yoko
SHE rtpäis 101cm, KTK-I VIR MVA Ch VSN N-Ch
eie. Jojo
SHE km 96cm
ee. Mooncloud's Honolulu
MINISHE rt 80cm
eei. Benjamin
MINISHE rt 84cm (kadonnut, VRL)
eee. Avonwick Honeybee
MINISHE vrt 80cm
Isälinja ; Da-Capony - Mangon El Chapony - Appletree's Al Capony
Emälinja ; Mooncloud's Tiki - Mooncloud's Honolulu - Avonwick Honeybee

Sukua 3 polvea.

Käytettävissä jalostukseen ? lähtien shetlanninponioreille.

ei jälkeläisiä

Kilpailumenestys

Valjakkopainotus Näyttelymenestys Arvokilpailumenestys
kouluratsastus
esteratsastus
valjakkoajo
kenttäratsastus
helppo B
-
noviisi
-
ei kilpaile
ei kilpaile
tasolla 0/3
ei kilpaile
ei näyttelymenestystä ei arvokilpailusijoituksia

Muut sijoitukset


01/2021 Historia

© Serena

Shetlanninponifoorumilla mua käveli vastaan Da-Capony. Piti ihan pysähtyä tiiraamaan puhelimen ruutua ja aiheuttaa närää narujen päissä pokkuroiville poneille moisesta keskeytyksestä. Miten tää soitti kelloja? Surffailin oriin sivuille ja bongasin heti menestyksestä kertovan otsikon alla maininnan osallistumisesta rotunäyttelyyn, eli tietenkin poni oli käynyt täällä meidän tontilla pyörähtämässä ja varmasti siksi jäänyt mieleen. Nyt kun kuvan näki ja yhdisti omistajankin nimen naamaan, muistan olleeni kovinkin tykästynyt kyseisen oriin rakenteeseen ja erityisesti sen sukuun (olin jo vähän nimestä arvellut ketä tai kuka sieltä takaa löytyy).

Appletree's Al Capony.. minä hölömö menin ja tempasin pallit veks mun ainoalta sen sukuiselta poniltani Kelmiltä ja sittemmin olen etsinyt uutta vahvistusta talliini kuin kuuta nousevaa. Löysinhän minä Leian, mutta en ole vielä tähänkään päivään mennessä aivan päättänyt onko tammasta jalostusponiaineista. Nyt mä näin kuitenkin ihan selkeesti mahdollisuuksia, varsinkin kun olin aivan vast'ikään pähkäillyt josko kuitenkin tahtoisin Tikistä itselleni varsan - lähinnä siksi, koska tahdoin Silverhill's Yokoa jäävän talliin ja tätäkin olisi ollut siellä pirun Kelmin takana.

Ihan täydellinen yhdistelmä, eikö vaan? Kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja niin edelleen. Yleensä nämä tällaiset täydelliset suunnitelmat menee täydellisellä tavalla ketuiks. Niin meinasi mennä tämäkin, mutta kolmannella yrittämällä yhden luomisen jälkeen ultraan ilmestykin kauan odotettu pallero, joka tällä kertaa pysytteli siellä sinne tärkeään päivämäärään saakka.