Kuunokka

Hunajanotkon Olipa Kerran Prinsessa

Vaikka myynti-ilmoituksessa kehaistiin vähemmän mairittelevin sanankääntein ponitamman luonteenpiirteitä, mainittiin siinä kuitenkin tamman olevan kaunis ja korrektirakenteinen. Kuvat toki puhuivat puolestaan enkä mä malttanut odottaa aamuun kun pommitin niitä jo Ennan whatsappiin kello 23:55. Vastaukseksi sain naamapalmuttavan emojin ja viestin "Mee nukkuu!!".

Shetlanninponi, tamma
s. 20.01.2020 FI
VH20-017-0240

Kasv. Hunajanotko (maahantuoja Juulia)
Om. Kuunokka (Serena, VRL-09334)

Rautiaanpäistärikkö (Aa ee Rn)
Säkä 103cm

virtuaalihevonen / kuvat © VV
2 Star Prospect
KTK ei kantakirjattu
SHLA ei osallistunut

Äitivainaani viisauksiin kuului se, että älä anna eläimelle semmoista nimeä millainen et halua sen olevan. Prinsessa näyttää aivan sataprosenttisella osumatarkkuudella toteen tämän sanonnan. Kasvattajatallinsa sen kesän ainokaisena varsana on ponitamma saanut osakseen kuninkaallista kohtelua ja sitä se osaa myöskin nyttemmin vaatia. Jos se ei saa älyllä ja ripsien räpsyttelyllä tahtoaan läpi, ottaa Prinsessa niin sanotut kovat keinot käyttöön ja joko tilaisuuden tullen toteuttaa itseään omin luvin tai sitten tekeytyy kerrassaan kuuroksi ja sokeaksi patsaaksi. Vallankin jos tarjolla ei ole tarpeeksi miellyttävää palkintoa vaivannäöstä, on Prinsessaa liki mahdoton saada suostuteltua yhteistyöhön.

Suku & jälkikasvu

Hunajanotkon Leijonaa Mä Metsästän
SHE rt 103cm, EVM
ii. Kattilakosken Puhu Hiljaa Silakoista
SHE rt 105cm, EVM
ie. Hunajanotkon Kaislikossa Suhisee
SHE m 101cm, EVM
Sumusilmän Kivi Kengässä
SHE rnpäis 104cm, EVM
ei. Varjolaakson Reinoilla Ranskaan
SHE rnpäis 105cm, EVM
ee. Kissankulman Miksei Kukaan Tottele
SHE trn 99cm, EVM
Isälinja ; evm
Emälinja ; evm

Sukua 0 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 07/2020 lähtien shetlanninponioreille.

ei jälkeläisiä

Kilpailumenestys

Valjakkopainotus Näyttelymenestys Arvokilpailumenestys
kouluratsastus
esteratsastus
valjakkoajo
kenttäratsastus
helppo C
70 cm
noviisi
-
ei kilpaile
sijoituksia 00/20
tasolla 0/3
ei kilpaile
31.07.2020 SHLA -rotunäyttely ; II-palk.
ei cup-sijoituksia

Muut sijoitukset


05/2020 Historia

© Serena

Käpälämäen ponitallin välitysmyynnistä oli aikaisemmin keväällä tarttunut jo mukaan hirmuisen somaisaisa ori The Wolf Of Dwarfstreet, "Hukka", joten kun sitten samoilta apajilta sattui silmiini lupaavan oloinen tamma, en voinut vaan pitää näppejäni kurissa. Vaikka myynti-ilmoituksessa kehaistiin vähemmän mairittelevin sanankääntein ponitamman luonteenpiirteitä, mainittiin siinä kuitenkin tamman olevan kaunis ja korrektirakenteinen. Kuvat toki puhuivat puolestaan enkä mä malttanut odottaa aamuun kun pommitin niitä jo Ennan whatsappiin kello 23:55. Vastaukseksi sain naamapalmuttavan emojin ja viestin "Mee nukkuu!!".

Seuraavana aamuna kahvin lomassa saimme kuitenkin puhuttua vähän vakavemmin ja Enna pääsi kertomaan, että oli nähnyt noita Hunajanotkon poneja niin valjakkokilpailuissa kuin näyttelyissäkin, eikä ne olleet yhtään hassumpia. Ja myös Enna oli yhtämieltä siitä, että varsa oli hyvännäköinen. Me päätettiin yhdessä tuumin, että käydään katsomassa prinsessaponia niin pian kuin mahdollista, mikä sitten järjestyikin jo parin päivän päähän.

Pakko myöntää, että tamma oli maineensa veroinen. Saatoin kuvitella tuskanhien muodostuvan myyjäpolon otsalle kun pikkutamma talutti topakasti ponienhoitajan tallista pihalle ja juoksutti tätä sitten kahdeksikkoa kentällä. Esityksen kruunasi seisotus; tamma poseerasi kaukaisuuteen tuijottaen kuin mikäkin näyttelystara ja hoitaja yritti maanitella sitä epätoivoisesti liikkeelle. Mun omaa poninhoitajaani Ennaa tilanne huvitti tasan siihen asti kunnes mä aloin puhumaan papereiden allekirjoittamisesta ja ponin kuljetusjärjestelyistä, sitä kun ei ilmeisesti myöskään oltu opetettu traileriin.