Kuunokka

Mooncloud's Severus Snoek

Shetlanninponi, ori
s. 20.02.2018 GB
VH18-017-0119

Kasv. Mooncloud
Om. Kuunokka (Serena, VRL-09334)

Musta (aa Ee)
Säkä 96cm

virtuaalihevonen / kuvat © Cherie (CC BY-NC 2.0) & Suomen Hippos / Pirje Paananen
3 Star Prospect
KTK-III 09/2019

Severus on se tyyppi jonka pää on umpiluuta ja jolla niitä omia mielipiteitä löytyy enemmän kuin koko tallin poniväellä yhteensä. Osaa tämä elikko kyllä käyttäytyä ihan mukiinmenevästi sille päälle sattuessaan, mutta kannattaa myös varautua siihen, että ponilla onkin jotain muuta mielessään eikä se arastele osoittaa tahtoaan. Mukavuudenhaluisena ponina Severus on lisäksi hirvittävän laiska. Sitä on vaikea motivoida ja joskus jo oman heinäkasan ääreltä tai karsinan rauhasta poistuminen on yksi suuri ponnistus.

Suku & jälkikasvu

Mooncloud's Sirius
SHE trn 96cm, KTK-II N-DR
ii. Blackbay's Snowflake
SHE mrn 98cm, KTK-I Ch Ch-DR
iii. Blackbay's Zorro
iie. Blackbay's Lilibeth
ie. Daydream's Lucy
SHE m 94cm, KTK-III Ch-DR
iei. Lucifer II
iee. Lupinia
Vuornan Absolutely Muffin
SHE rt 96cm, Ch-DR
ei. Brinemere Chocolate Sprinkle
SHE mkrj 104cm, KTK-II SHLA-I VVJ-II YLA1
eii. Brinemere Fudge Pop
eie. Silkcairn Twinkle
ee. Little Miss Cupcake
SHE vkk 90cm, VVJ-I
eei. Firethorn of Gletckley
eee. Little Miss Sunshine
Isälinja ; Mooncloud's Sirius - Blackbay's Snowflake
Emälinja ; Vuornan Absolutely Muffin - Little Miss Cupcake

Sukua 2 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 08/2018 lähtien shetlanninponitammoille.

19.05 2020   t. Kuunokan Faeriequeen   -

Kilpailumenestys

Valjakkopainotus Näyttelymenestys Arvokilpailumenestys
kouluratsastus
esteratsastus
valjakkoajo
kenttäratsastus
helppo C
50 cm
noviisi
-
ei kilpaile
ei kilpaile
tasolla 4/3
ei kilpaile
30.10.2018 NJ näyttelyt ; irtoSERT
09.06.2019 NJ näyttelyt ;irtoSERT
29.12.2018 VSN näyttelyt ; RCH
07.07.2018 SHLA rotunäyttelyt ; II-palk.
29.02.2020 VVJ Cup, noviisi ; 1/05

Muut sijoitukset


09/2019 Päiväkirjamerkintä

© Serena

Syksy, sateet ja ktk-tilaisuus. Vaikka kyseinen tapahtuma kuuluukin mun lemppareihin – ihan vaan siks, koska tykkään esitellä mun supersöpöjä ponejani koko kansalle – ei räntäsadetta lähentelevä ilma ihan täysillä sopinu mielikuviini onnistuneesta reissusta. Omistani voin varmaan sanoa, ettei ponivalinnatkaan tällä kertaa olleet sieltä hehkeimmästä päästä, joten jo tämäkin lisäsi osaltaan niitä kuumotuksen tunteita joita matkalla koin.

..tai no oikeastaan jo ennen matkaa, Leiahan nimittäin on heti aamusta sitä mieltä, että hänpä se ei tähän leikkiin lähde. Vettä sataa, piha on yhtä liejua, ihan liian aikaista, kaikki on muutenkin pilalla. Todistimme Ennan kanssa poneja lastatessamme siinä sitten sellaisen tyypillisen Leiamaisen kiukkusirkuksen ja käytännössä raahasimme tamman koppiin.

Mun täytyy kuitenkin Leian hyväksi todeta, että tappuraiseen alkuun nähden oikein hyvin hän tsemppasi. Toki voi olla, että tässä kohtaa suorituksen itse asiassa kruunasi juuri se sellainen kiukunsekainen topakkuus, joka näkyi nyt hyvänä eteenpäinpyrkimyksenä ja temmokkaina askeleina. Kyllähän se paikallaan seisominen ponineidin kanssa oli enemmän ja vähemmän hikistä puuhaa, ja jos se negatiivinen tahtotila ei yleisölle näkynytkään niin kyllä se handlerin näppituntumaan välittyi. Saatiin kuitenkin juuri sellainen palkinto mikä tälle ponille kuuluukin, ei enempää eikä vähempää.

Enna handlasi Severuksen. Kaikki ponin kanssa toimineet tietävät, että se osaa olla välillä ihan hirveä junttura, siis sellainen ihan totaalisen yhteistyöhaluton k****. Tällä kertaa Severus oli kuitenkin saanu rusinat kallonsa sisällä oikeaan linjaan. Sen esiintyminen oli käyttäytymisen osalta ihan priimaa, draivia löytyi (missä ikinä ori sitä piilotteleekin aina muulloin?) ja ajokin sujui vähintäänkin tyypillisellä tasolla. Ennahan ei ihan hirveästi ole Severuksen kanssa harrastanut, siis lähinnä sen verran, että tiesi kirota etukäteen koko ponin olemassa oloa, mutta nyt nainen vaikutti peräti vaikuttuneelta.

Meidän tallin kolmas osallistuja oli Dorian. Mä en viiti Dorianista mitään edes sanoa, koska sehän oli käytännössä se niin sanottu varma nakki. I-palkinto puhukoon puolestaan.