Kuunokka

Māui Moon

"Hei, tehän olitte kiinnostuneita meidän Mimistä? Mesmerize F. Siitä oli joskus puhetta."
"Nnniiiiiin, no Gerardo oli--"
"Joo mä kuulinkin, että se etsiskelee uutta kouluratsua. Juttuhan on nyt niin, että Mimi ois kantavana.."

Keskustelu eteni ja päätyi kautta rantain siihen, että mä aioin käskeä Geen soittamaan heille henkilökohtaisesti. Sen uusi ratsu Ceres oli justiin paria viikkoa aiemmin rantautunut Suomeen joten en ollut ihan satavarma olisiko herra enää kiinnostunut koulumoposhoppailusta - vaikka kun muistelin niitä vuosien takaisia ihastelevia katseita ja kaipaavia huokauksia, arvelin, että Gee saattaisi jopa tarttuakin tilaisuuteen.

Suomalainen puoliverinen, tamma
s.08.02.2020 FI
VH20-031-0061

Kasv. Rubinedal
Om. Kuunokka (Serena, VRL-09334)

Ruunikko (aa Ee)
Säkä 173cm

virtuaalihevonen / kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
2 Star Prospect
KV-II Kouluvarsojen laatuarvostelu
KTK-III Virtuaalinen hevoskantakirja

"In Hawaiian mythology Māui was a trickster who created the Hawaiian Islands by having his brothers fish them out of the sea."

Myös meidän Mai on jekkuilija. Mä olenkin sanonut Geelle, että se on hevosen vartaloon syntynyt poni. Mai myös viihtyy parhaiten meidän ponien seurassa ja näyttää apeaa naamaa joutuessaan tarhaamaan hevosseurueessa. Ehkä se on hienoista epävarmuutta omankokoisia ja isompia (tosin tamma taitaa itse olla tätä kirjoittaessa tallin suurin hevonen) kohtaan tai sitten sen ajatuksen juoksu ei vain ole samalla viivalla arvokkaasti käyttäytyvien puoliveristen kanssa. Vaikka onkin vähän ujonsorttinen vieraille, ei suurisydämisestä, höpsöstä tammasta voi olla pitämättäkään.

Mai on kiltti ja leikkisä hevonen. Jälkimmäinen piirre osaa olla joissakin tilanteissa huonompikin juttu, tamma kun ei ihan aina ota pyyntöjä tai edes käskyjä vakavasti ja saattaa leikillään olla vähän ikävä, esimerkiksi muka näpsiä ja tarhasta noudettaessa rallatella hippasille. Suurikokoiselle tammalle on kyllä pidetty sangen tiukkaa käytöskoulutusta, mutta se on itsepäinen omantiensä kulkija joka kyllä tykkää ihmiskontaktista, mutta sitäkin enemmän nauttii kaikesta iloittelusta. Silti Mai on ihan mukava hoitaa jos hoitaja vain sietää pientä perseilyä silloin tällöin. Maista täytyy myös sanoa, että se on todella kilpailuhenkinen, olipa kyseessä sitten juoksukisat hevoskaverin kanssa tai sitten ihan oikeat ratsastuskilpailut. Kisapaikoilla tamma onkin hyvin malttamaton, koska se ei työnarkomaanina tahtoisi odotella omaa vuoroaan vaan tehdä jotain, mitä tahansa ja missä tahansa.

..mistä päästäänkin siihen, että Maita liikuttaessa on suositeltavaa a) pyytää joku pitelemään tai b) opetella ratsautumaan nopeasti, jopa vauhdista. Mai ei ole mikään kuuma hevonen, se vain on todella energinen ja nauttii liikkumisesta. Siinä missä kulkeekin tehokkaasti omalla moottorillaan ja hyvässä muodossa, ei tamma olekaan se kaikkein kuuliaisin työtoveri. Mai on vähän sellainen sähköjänis joka ratsastajan kuuntelemisen sijaan mieluummin touhottaisi omiaan. Onkin oma taiteenlajinsa saada tämä eläin kuulolle ja herkäksi avuille.
Mailla on omien vinkeidensä lisäksi kyllä muutakin annettavaa tavoitteelliselle kouluratsastajalle; vaikka sen ravityöskentelyssä on paljon parantamisenvaraa, ovat käynti ja laukka erinomaisia. Fysiikka taipuu hienosti koottuihin erityisesti koottuihin liikkeisiin, liikkuminen on energistä ja rytmikästä eikä motivaatiosta ainakaan ole pulaa.

Suku & jälkikasvu

Zephyrion
FWB mkrj 168cm, KTK-III
ii. Zephyr vd Halor
KWPN rnkrj 168cm, KTK-II KRJ-I
iii. Zepar van de Halor
KWPN rnkrj 165cm, KTK-II KRJ-I
iie. Bosquera
KWPN rn 167cm, KTK-II KRJ-I
ie. Freesia RGE
KWPN rt 165cm, KTK-II KV-II
iei. Wolf's Minus One
HANN trt 166cm, KTK-II KV-II KRJ-I HANN-I YLA2
iee. Freeta At
KWPN rn 164cm, KRJ-III YLA2
Mesmerize F
FWB vkk 171cm, KTK-III Ch KRJ-I
ei. Chryses von Lark
OLD vkk 165cm, KV-II KRJ-I
eii. Oldfinion Carsten
OLD rt 172cm, KRJ-I YLA2
eie. Eucarya Polka
KWPN vkk 164cm, KRJ-II
ee. Mesmer Vegas
FWB prn 167cm, KTK-III KRJ-I YLA2
eei. Cacklestump Vegas
FWB mrn 170cm, KTK-I
eee. Appletini SIN
HOLST rn 162cm
Isälinja ; Zephyrion - Zephyr vd Halor - Zepar van de Halor - Astarot Z - Joyful Jazzman
Emälinja ; Mesmerize F - Mesmer Vegas - Appletini SIN - Lolita d'Armens - Layth Truth

Sukua 5 polvea.

Käytössä jalostukseen 10/2020 lähtien puoliverioreille.

ei jälkeläisiä

Kilpailumenestys

Koulupainotus Näyttelymenestys Arvokilpailumenestys
kouluratsastus
esteratsastus
valjakkoajo
kenttäratsastus
vaativa B
-
-
-
tasolla 0/5
ei kilpaile
ei kilpaile
ei kilpaile
ei näyttelytuloksia ei arvokilpailusijoituksia

Muut sijoitukset


02/2020 Historia

© Serena

Me (me oltiin sillon vielä 'me') törmättiin Mesmerize F -nimiseen tammaan kantakirjatilaisuudessa. Oltiin vähän muissa asioissa liikenteessä, mutta kun tällainen tapahtuma matkan varrelle nyt sattui niin tottahan sinne piti päästä kyyläämään. Olipahan ilo tavata suomalaisiakin hevosenomistajia ja -kasvattajia, ja yksiä näistä olivat aiemmin mainitun tamman omistajat Melinda ja Thomas.

Siinä kävi sellainen juttu, että Gee oli ihan myyty. Ei meistä ole kumpikaan ikinä ollut mikään erikoisvärien ihannoija, mutta kylläpä voikko puoliverinen nyt kiinnitti huomion jo pelkällä karvan mitalla. Gerardo kuitenkin huomasi heti, että kyseinen elukka osaa myös liikkua, enkä mä siihen paljoa voinut vastaankaan sanoa - osasihan se.

Voinen valehtelematta todeta, että koko tapaaminen painui syvälle unholaan seuraavien vuosien aikana. Ainakin mulla. Tottahan satunnaisia yhteyksiä oltiin pidetty, me kun sittemmin muutimme Suomeen emmekä edes järjettömän kauas Rubinedalista. Kohtalotovereilla myöskin oli konkurssikartano ja lauma puoliverisiä vaivoinaan, joten paljon yhteistäkin löytyi. En mä silti ihan odottanut sitä puhelua jonka eräänä päivänä Melindalta sain.

"Hei, tehän olitte kiinnostuneita meidän Mimistä? Mesmerize F. Siitä oli joskus puhetta."
"Nnniiiiiin, no Gerardo oli--"
"Joo mä kuulinkin, että se etsiskelee uutta kouluratsua. Juttuhan on nyt niin, että Mimi ois kantavana.."

Keskustelu eteni ja päätyi kautta rantain siihen, että mä aioin käskeä Geen soittamaan heille henkilökohtaisesti. Sen uusi ratsu Ceres oli justiin paria viikkoa aiemmin rantautunut Suomeen joten en ollut ihan satavarma olisiko herra enää kiinnostunut koulumoposhoppailusta - vaikka kun muistelin niitä vuosien takaisia ihastelevia katseita ja kaipaavia huokauksia, arvelin, että Gee saattaisi jopa tarttuakin tilaisuuteen. Cereksenkin kanssa saisi kilpailla rauhassa ennen kuin vauva-Mimi olisi kypsä kouluradoille.

Niinhän siinä myöskin kävi, että Gee laittoin mini-Mimin tilaukseen ja pääsimme jännityksellä odottamaan millainen värihirviö sieltä syntyisi (isä oli nääs kirjava). Mai osoitti odotuksemme turhaksi (tai jos tammalta kysyttäisi, se sanoisi vaan, että "jekku jekku") ollen tuiki tavallinen ruunikko, mutta sitäkin persoonallisempi tyyppi, että jopa minäkin vähän rakastuin.