Kuunokka

Mairoth Pretty Like Pavlova

Ponin takaa löytyy kuitenkin paljon tuttuja nimiä, esimerkiksi isänisä Hwai Xenomorphic jota olen jo pitkään tavoitellut ponilinjoihini, sekä ikisuosikkini Appletree's Al Capony neljännessä polvessa. Emän takaa löytyy myös Dreamfluff Crumbs, joka on meidän sympaattisen Wookiemme emä. Vaakakupissa oli siis aika paljon enemmän plussaa kuin miinusta, mikä lopulta sai mut ottamaan itseäni niskasta kiinni ja tekemään tarjouksen ponista, joka on kaunis kuin kakku.

Shetlanninponi, tamma
s. 04.04.2020 GB
VH20-017-0280

Kasv. Mairoth Shetlands
Om. Kuunokka (Serena, VRL-09334)

Musta (aa EE)
Säkä 101cm

virtuaalihevonen / kuvat © VRL-00884
3 Star Prospect
VV-I Valjakkovarsojen laatuarvostelu 12/2020

Kun Tuuva tuli taloon, tajusimme aika nopeasti, että nyt taisimme saada käsiimme enemmän kuin pyysimme. Varsapihatossa tämä neiti laittoi asiat välittömästi sille mallille, että täällä määrää Tuuva. Seuraavaksi kohteikseen se valitsi tulevat tammakaverit muissa tarhoissa. Olemme määrätietoisesti yrittäneet sulkea Tuuvaä pihattoonsa, mutta yleensä se keksii jossain kohtaa uuden keinon karata. Toisaalta aniharvoin karkuuttaa muita poneja ja antaa aina kiinni, joten sikäli tilanne ei ole vakava - ainakaan niin kauan kuin pikkutamma ei keksi lähteä kaveeraamaan (lue: kyykyttämään?) puoliverioriitamme.

Kuten edellisestä voi päätellä, on Tuuva todella älykäs. Se on onneksi myös kiltti ja sinänsä hyvätapainen, ja olemme ymmärtäneet karkailun ja muut nokkelat vinkeet tylsyydeksi. Tamma oppii nopeasti ja yhdistelee asioita sujuvasti, joten niin käytösopit kuin ajolle kouluttaminenkin ovat sujuneet hieman liiankin hyvin - siis sikäli, että Tuuvan mielestä moisista hommista hävisi haaste melko nopeasti. Tamma kuitenkin nauttii useimmista puuhista ihmisen kanssa eikä sen käsittelemisessä ole koskaan ollut pienintäkään ongelmaa, joten Tuuvan pieniä ja suurempiakin letkauksia on katsottu hieman läpi sormien.

Suku & jälkikasvu

Vuornan Piece of Cake
SHE m 96cm, KTK-I VIR MVA Ch SHLA-I VVJ-II
ii. Hwai Xenomorphic
SHE vkk 102cm, KTK-III SHLA-I VVJ-II YLA2
iii. Remukylän Vikke
SHE vkk 95cm, YLA2
iie. Noinan Bailie
SHE km 103cm
ie. Vuornan Miss Jazzbell
SHE rnpäis 92cm, SHLA-II VVJ-II
iei. Wyat Jazzberry Jam
SHE hrkkpäis 82cm
iee. Gingerbell MO
SHE rn 98cm, KTK-III SHLA-II VVJ-III
Maybecks Carovnica
SHE m 102cm, KTK-II VIR MVA Ch
ei. Burbacka Rokoko
SHE rtkrj 98cm, KTK-II VVJ-I YLA3
eii. Huovilan Pontiac
SHE rtpäis 104cm, KTK-III SHLA-I VVJ-I
eie. Dreamfluff Crumbs
SHE rtkrj 92cm, SHLA-II VVJ-I
ee. Maybecks Cherry Queen
SHE m 103cm, KTK-I VIR MVA Ch SHLA-I VVJ-I
eei. Maybecks Ottonburgh
SHE m 106cm, KTK-I Ch VSN-Ch SHLA-I VVJ-I
eee. Mangon Cherry Blossom
SHE m 105cm, KTK-I VIR MVA Ch SHLA-I VVJ-I YLA3
Isälinja ; Vuornan Piece of Cake - Hwai Xenomorphic - Remukylän Vikke - Grungubbens Lilleput
Emälinja ; Maybecks Carovnica - Maybecks Cherry Queen - Mangon Cherry Blossom - Aywick Cola Nut

Sukua 4 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 11/2020 lähtien shetlanninponioreille.

ei jälkeläisiä

Kilpailumenestys

Valjakkopainotus Näyttelymenestys Arvokilpailumenestys
kouluratsastus
esteratsastus
valjakkoajo
kenttäratsastus
helppo B
50 cm
noviisi
-
ei kilpaile
ei kilpaile
tasolla 4/3
ei kilpaile
31.07.2020 SHLA -rotunäyttely ; II-palk.
ei arvokilpailumenestystä

Muut sijoitukset


07/2020 Historia

© Serena

Mitä poneihin tulee, on tammaenergiaa ollut tässä talossa oikeastaan koko ajan enemmän tai vähemmän niukemmin tarjolla kuin äijjäpöhinää. Siispä mun shoppailuhaaveet ovat keskittyneet nimenomaan kivoihin ponitammoihin, olkoonkin, että käytännössä oriita on kuitenkin tupsahdellut enemmän. Minkäs teet! Olen kuitenkin ajatellut asian näin, että jos mä näen kivan tamman niin mä ostan sen. Piste.

Mairoth oli mulle sillä tavalla tuttu, että sen omistivat suomalaiset, jotka olivat löytäneet poniunelmansa briteistä. Jo kaksivuotias Pretty Like Pavlova oli kummitellut myyntipalstoilla pitkään ja olin useampaan kertaan meinannut kysellä sitä meille, mutta aina muut asiat tulivat tielle. Ponin takaa löytyy kuitenkin paljon tuttuja nimiä, esimerkiksi isänisä Hwai Xenomorphic jota olen jo pitkään tavoitellut ponilinjoihini, sekä ikisuosikkini Appletree's Al Capony neljännessä polvessa. Emän takaa löytyy myös Dreamfluff Crumbs, joka on meidän sympaattisen Wookiemme emä. Vaakakupissa oli siis aika paljon enemmän plussaa kuin miinusta, mikä lopulta sai mut ottamaan itseäni niskasta kiinni ja tekemään tarjouksen ponista, joka on kaunis kuin kakku.