Kuunokka

Balboru Dark Magic

..historia

Shetlanninponi, ori
s. 16.07.2018 GB
VH18-017-0404

Maahantuoja Kida, VRL-08368
Om. Kuunokka (Serena, VRL-09334)

Hopeamusta (aa Ee Zn)
Säkä 103cm

virtuaalihevonen / kuvat © scirlin
3 Star Prospect
KTK-I 09/2019
SHLA ei osallistunut
VVJ ei osallistunut

Mä en ihan hirmu usein pääse tätä sanomaan shetlanninponeista, varsinkaan oreista, mutta tässä ponissa on kaikki oleelliset palaset kohdallaan. Se on kaunis ku karkki ja hyväluonteinen eikä käyttöominaisuuksiakaan pääse ainakaan joka päivä moittimaan. Dorian on niitä ponipoikia joiden kanssa mä saatan viihtyä pidemmänkin tovin niin ennen treeniä kuin treenin jälkeenkin ihan vaan lepertelemässä ja letittämässä tukkaa. Dorian itse tällaisesta erityishuomiosta tuntuu myös nauttivan, siis sehän suorastaan odotusarvoisesti olettaa hemmotteluhetkien enemmän ja vähemmän venyvän, ja jos näin ei tapahdu niin jopa pienen pientä harmistustakin voi olla havaittavissa. Tää ori onkin niitä poikia joiden niskassa saattaa keikkua milloin minkäkinlaista kampausviritystä, tuota tukkaa kun kaikenlaisten koevedosten tekemiseen Dorianilla riittää.

Mun on tosi hankala keksiä Dorianista mitään todellista vikaa, se kun on helppo käsitellä eikä lähtökohtaisesti aiheuta ongelmia ellei hoitaja ole sitten ihan täysi lapatossu. Oriilla on omiakin mielipiteitä, mutta kun on tuollainen ihmisenlapsi, niin harvoin Dorian kärkkäimmistä ajatuksistaan huutelee. Jos Dorian huomaa, että hoitaja on vähän perässä vedettävää mallia, niin kyllä se sitten saattaa mennä omien halujensa perässä, mutta tällöinkin kyse on nimenomaan siitä, että ne halut vie esimerkiksi lähimpään marjapuskaan tai tammatarhan liepeille. Milläänlailla pahatapainen Dorian ei osaa olla.

Suku & jälkikasvu

Balboru Harry
SHE väri 00cm, EVM
ii. Harleston iii. Isänisänisä
ROTU väri säkä
iie. Isänisänemä
ROTU väri säkä
ie. Mary Alice iei. Isänemänisä
ROTU väri säkä
iee. Isänemänemä
ROTU väri säkä
Balboru Bubble
SHE väri 00cm, EVM
ei. Grapehill Gaston eii. Emänisänisä
ROTU väri säkä
eie. Emänisänemä
ROTU väri säkä
ee. Balboru Champagne eei. Emänemänisä
ROTU väri säkä
eee. Emänemänemä
ROTU väri säkä
Isälinja ; -
Emälinja ; -

Sukua 0 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 01/2019 lähtien shetlanninponitammoille.

17.09.2018   o. Mooncloud's Black Magic   KTK-III VVJ-III
11.11.2018   t. Devils Mango Madness   -
12.01.2020   t. Valyrian Cosima   -

Kilpailumenestys

Valjakkopainotus Näyttelymenestys Arvokilpailumenestys
kouluratsastus
esteratsastus
valjakkoajo
kenttäratsastus
helppo B
50 cm
vaativa
-
ei kilpaile
ei kilpaile
tasolla 6/7
ei kilpaile
01.09.2019 NJ, tuom. Vibaja ; BIS2 MVA-SERT
31.01.2020 SHLA CUP, noviisi ; 2/28

Muut sijoitukset

09.09.2019 KRJ, he B ; 5/30

09/2019 Päiväkirjamerkintä

© Serena

Syksy, sateet ja ktk-tilaisuus. Vaikka kyseinen tapahtuma kuuluukin mun lemppareihin – ihan vaan siks, koska tykkään esitellä mun supersöpöjä ponejani koko kansalle – ei räntäsadetta lähentelevä ilma ihan täysillä sopinu mielikuviini onnistuneesta reissusta. Omistani voin varmaan sanoa, ettei ponivalinnatkaan tällä kertaa olleet sieltä hehkeimmästä päästä, joten jo tämäkin lisäsi osaltaan niitä kuumotuksen tunteita joita matkalla koin.

..tai no oikeastaan jo ennen matkaa, Leiahan nimittäin on heti aamusta sitä mieltä, että hänpä se ei tähän leikkiin lähde. Vettä sataa, piha on yhtä liejua, ihan liian aikaista, kaikki on muutenkin pilalla. Todistimme Ennan kanssa poneja lastatessamme siinä sitten sellaisen tyypillisen Leiamaisen kiukkusirkuksen ja käytännössä raahasimme tamman koppiin.

Mun täytyy kuitenkin Leian hyväksi todeta, että tappuraiseen alkuun nähden oikein hyvin hän tsemppasi. Toki voi olla, että tässä kohtaa suorituksen itse asiassa kruunasi juuri se sellainen kiukunsekainen topakkuus, joka näkyi nyt hyvänä eteenpäinpyrkimyksenä ja temmokkaina askeleina. Kyllähän se paikallaan seisominen ponineidin kanssa oli enemmän ja vähemmän hikistä puuhaa, ja jos se negatiivinen tahtotila ei yleisölle näkynytkään niin kyllä se handlerin näppituntumaan välittyi. Saatiin kuitenkin juuri sellainen palkinto mikä tälle ponille kuuluukin, ei enempää eikä vähempää.

Enna handlasi Severuksen. Kaikki ponin kanssa toimineet tietävät, että se osaa olla välillä ihan hirveä junttura, siis sellainen ihan totaalisen yhteistyöhaluton k****. Tällä kertaa Severus oli kuitenkin saanu rusinat kallonsa sisällä oikeaan linjaan. Sen esiintyminen oli käyttäytymisen osalta ihan priimaa, draivia löytyi (missä ikinä ori sitä piilotteleekin aina muulloin?) ja ajokin sujui vähintäänkin tyypillisellä tasolla. Ennahan ei ihan hirveästi ole Severuksen kanssa harrastanut, siis lähinnä sen verran, että tiesi kirota etukäteen koko ponin olemassa oloa, mutta nyt nainen vaikutti peräti vaikuttuneelta.

Meidän tallin kolmas osallistuja oli Dorian. Mä en viiti Dorianista mitään edes sanoa, koska sehän oli käytännössä se niin sanottu varma nakki. I-palkinto puhukoon puolestaan.