Jeili

virtuaalitalli :: virtuaalihevonen

YHTEYS
tallia ylläpitää Serena, VRL-09334
serenavirtuaali@outlook.com

Vanu-Tus

ei meriittejä

NIMI Vanu-Tus
ROTU,SKP Suomenpienhevonen, tamma
SYNTYMÄAIKA 11.05.2020 FI
REKISTERINUMERO 00
VÄRI, SÄKÄ Rautias, 137cm
KASVATTAJA Jeili
PAINOTUS (TASO) Yleis (ko he B - re 50cm)
OMISTAJA Serena (VRL-09334)

Kevään varsabuumin lähestyessä olin 100% varma, että joka ikinen hevosen lapsi menee myyntiin. Ja niin menikin. Myynti-ilmoituksia väsätessäni olin myös 99% varma, että rakkauspoika Vantun ja pikkuruisen Kirpun pienen pienelle tammavarsalle ei tule löytymään kotia jonka minä hyväksyisin. Eikä löytynytkään.

Tää oli, kuten Vantunkin kanssa, rakkautta ensisilmäyksellä. Räjähdin nauruun - sellainen oli se minun ja Vanun ensisilmäys. Isomerkkinen, mulkosilmäinen (yhdennäköisyys emän emän kanssa on huomattava) minivarsa tuijotti minua kuin maailmanloppua ja siinä koko kitukasvuisessa, järkyttyneessä komeudessaan se luikerteli sydämeeni eikä paluuta ollut.

Tamma on kyllä hieman ujo ja vieraskorea, mutta se rakastaa tuttuja ihmisiä näyttävästi eikä emänsä tapaan epäröi liimautua kiinni hoitajaansa jos sellaiseen tilaisuus tulee

Vaikka Vanu ei ole perinyt ainakaan kovin suuressa mittakaavassa emälinjansa kykyä kanavoida henkiä ja havannoida lentäviä lautasia, antaa sen järkyttynyt perusilme usein väärän mielikuvan pikkutamman luonteenlaadusta. Tamma on kyllä hieman ujo ja vieraskorea, mutta se rakastaa tuttuja ihmisiä näyttävästi eikä emänsä tapaan epäröi liimautua kiinni hoitajaansa jos sellaiseen tilaisuus tulee. Vanu on saanut sillätavalla reippaanlaisesti huomiota hassunnäköisenä varsana, että se sittemmin osaa myös vaatia sitä ja harmistua jos toivottua kohtelua ei heru.

Siinä missä sukulaisensa ovat paranormaalitutkimuksen alalla, on Vanussa itsessään rakennustarkastajan vikaa. Tamma on muuten melko varma ja helppo hoitaa, mutta vieraat paikat ja omassa pihapiirissä tapahtuvat rakenteelliset muutokset, kuten uusi naulakko, vastikään rakennettu vaja, avoin ovi tai maalattu aita, aiheuttavat Vanussa mietoa epäluuloa, joskus jopa pientä protestointia. Näihin on toki helppo varautua ja antaa tamman toimittaa tarkastuksensa, jolloin ongelma yleensä maagisesti poistuu. Myös uusiin ihmisiin Vanu lämpenee hitaasti, mutta kerran todettua tyypin ihanaksi, löytyy tammalta pelkkää rakkautta jaettavaksi.

Vaikkei aina ihan siltä näytä, on Vanu todella välkky poni. Jos haluaa jotain, keksii Vanu yleensä keinot sen saamiseksi - esimerkiksi huomiota on joskus lähdetty hakemaan karsinasta ihan kotitalon ikkunan alle. Vanu on myös ollut todella helppo kouluttaa ratsun tavoille. Se on kuin hevoseksi kasvanut bordercollie; keksii järkyttävän nopeasti mitä siltä pyydetään ja suorittaa hirmuisella miellyttämisenhalulla. Huonoakin päivänä Vanu on kuin ihmisen mieli ja tekee kyselemättä mitä pyydetään, mutta toisaalta se on aivan yhtä nopea lukemaan niitä virheellisiäkin apuja, joten tarkkana saa selässä olla.

Hieman harmillisesti Vanun kohdalla ei kapasiteettibingo kilahtanut ja se on korkeintaan keskivertoratsu kaikesta innokkaasta yrittämisestään huolimatta. Kohtalaiset liikket yhdistettynä hieman heikompaan kykyyn koota itsensä ja pitää se muoto vielä ylläkin eivät vie Vanua sille suunnitellulla kouluratsun uralla paljoa eteenpäin. Esteradallakin pikkutamma on melko tasainen, mutta ei kovin osaava eikä sen hyppytyylillä liidellä kovin korkealle.

Isä onkin sanonut, että Vanu on enemmän sitä perinteistä - järkevää, voimakasta ja kestävää - suomenhevostyyppiä taskukoossa, ja on väläytellyt sellaisiakin ideoita ottaisi tamman harrastelemaan pelto- ja metsätöitä kanssaan.

Suku & jälkeläiset

Jeilin Kultavanttuu
vkk 154cm, KTK-II
ii. Vaapukan Porvari
prt 157cm, KTK-II SV-I
iii. Fiktion Husaari
rt 168cm, KTK-III SV-II KRJ-II jälk. C
iie. Huurteen Piipahdus
rt 146cm
ie. Kaunon Kultapiisku
vkk 147cm, KTK-II SLA-II KRJ-II Jälk. C
iei. Tiilikan Voikerkkä
vkk 147cm, KTK-II
iee. T.R. Kumina
rt 153cm, KTK-III SLA-III
Kuti-Tus
rt 138cm, KTK-III SV-II
ei. Rätvänän Kuikuli
rt 145cm, KTK-II SLA-I KRJ-II ERJ-I VVJ-II SV-II YLA1
eii. Riiviöiden Kuippana
rt 152cm, SV-I KRJ-I ERJ-II
eie. Lanessa ÄKS
rt 145cm, KTK-III
ee. Aivas-Tus
rt 138cm, Ch KTK-II
eei. Runon Aamos
vkk 146cm, KTK-II
eee. Järky-Tys
rt 142cm, Ch YLA1 KTK-II SLA-I* KRJ-I ERJ-I KERJ-I

Värigenetiikka Aa ee.

Älykkyys, voima, kestävyys.
Kokoamiskyky, nopeus, hyppytekniikka.

Sukua virtuaalimaailmassa 5 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 01/2021 lähtien maksimissaan kahdelle sh-oriille.

skp Varsannimi
värisäkä
s. 00.00.0000 emä Emännimi

Kilpailut & Valmennukset

Kilpailee kouluratsastuksessa.
ks. ajankohtainen tilanne porrastetuissa VRL-rekisteristä.

Kouluratsastus tasolla 0/1
Esteratsastus ei kilpaile
Kenttäratsastus ei kilpaile
Valjakkoajo ei kilpaile

KTK ; ei vielä osallistunut 00/0000

SLA ; ei vielä osallistunut 00/0000

ERJ ; ei vielä osallistunut 00/0000

Näyttelyjaoksen näyttelyt Virtuaaliset show-näyttelyt VSR:n rotunäyttelyt
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
VSR-CUP KRJ-CUP ERJ-CUP
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
Päiväkirjamerkintä (kirj. )

ulkoasun kuvitus © Petri Damstén (CC BY-NC-SA 2.0)
hevosen kuvat © scirlin