Jeili

virtuaalitalli :: virtuaalihevonen

YHTEYS
tallia ylläpitää Serena, VRL-09334
serenavirtuaali@outlook.com

Jeilin Tiikeritillikka

KTK-II

NIMI Jeilin Tiikeritillikka
ROTU,SKP Suomenhevonen, tamma
SYNTYMÄAIKA 27.02.2018 FI
REKISTERINUMERO VH18-018-0637
VÄRI, SÄKÄ Ruunikko, 162cm
KASVATTAJA Jeili
PAINOTUS (TASO) Yleis (ko he A - re 90cm - tutustumis)
OMISTAJA Serena (VRL-09334)

Tein päätöksen Tiikerin ja Vanilliinin astuttamisesta melko äkkiä - en hätiköiden, mutta nopeasti. Halusin kenttävarsoja joita ruveta työstämään ja nämä kaksi olivat omasta takaa parhaat mammavaihtoehdot, siispä rustailin sievän treffi-ilmoituksen ja kävin odottelemaan sopivia orheja tammakaksikolle. Se ongelma tällaisissa ilmoituksissa toki on, että monesti niitä orheja alkaa sitten nousta esiin kuin sieniä sateella, toinen toistaan kivempia tottakai. Ei siinä auta kuin valita sekä järkeä että sydäntä käyttäen ne mieluisimmat.

Tammamammat nauttivat autuaasta raskausajastaan yhdessä ja niiden LA:kin oli samalla viikolla, joten jos jokin niin ainakin vertaistuki oli taattu. H-hetken lähestyessä aloin harjoittamaan pakanallisia riittejä ja taikatemppuja varmistaakseni varsojen sukupuolen; tamma oli tässä tapauksessa ainoa oikea vaihtoehto, mieluiten kaksinkappalein. Ensin lapsosensa ulos puski Tiikeri - tamma, just niinkun pitikin! Vanilliinia saatiin sitten odotellakin seuraavaan viikkoon rouvan pihdatessa masuasukkiaan sellaisella kärsivällisyydellä, että olin jo varma sen olevan orii. Valvontakamera vartioi taukoamatta, mutta minä en, ja tietenkin Vanilliini päätti sylkäistä varsansa pihalle juuri sinä yönä kun meikäläinen oli nukkunut läpi herätysten. Kaikeksi onneksi karsinassa kuitenkin odotti terve ja ihastuttava varsa, tamma sellainen, todisteena poppaskonstieni voimasta.

Egoa, joka on hetkittäin enemmän koppavuutta kuin rehellistä itseluottamusta, toki löytyy.

Miulla oli aika suuret odotukset Tiikerin varsasta, tamma kun on itse aivan omantasoisensa persoona ja ratsu. Kun Tilli syntyi se olikin pyrkimässä jaloilleen kun vielä kalvojen rippeet roikkuivat niskassa ja kun se viimein oli saanut kroppansa jotenkin hallintaan seisoi pikkutamma yhtä tärkeän ja jämäkän näköisenä kuin emonsa konsanaan. Tilli on kuitenkin osoittautunut kokolailla pehmeämmäksi tyypiksi kuin mammansa. Egoa, joka on hetkittäin enemmän koppavuutta kuin rehellistä itseluottamusta, toki löytyy, mutta Tilli on myös kohtalaisen avoin ja taipuu kenen tahansa käsittelyyn, jos nyt ei ihan samantien, niin suhteellisen helposti kumminkin. Pientä herkkyyttä voi hoidettaessa esiintyä, varsinkin jos ihminen ei ole tuttu, mutta muuten neiti on miellyttävä käsitellä ja toimii useimiten rauhallisesti ja ennalta-arvattavasti.

Tilli on melko lunki pyöritellä paikassa kuin paikassa niin kauan kuin sillä on kaveri mukana. Se on äärettömän seurallinen hevonen, ja siinä missä sille toki ihmisseurakin kelpaa, käy se aina hieman levottomaksi jos joutuu olemaan trailerissa tai tallissa yksin. Tarha- ja laidunporukassa Tilli on aina se joka menee hieromaan tuttavuutta uusien hevosten kanssa, niidenkin jotka ei niin välttämättä moisesta innostu, ja kisapaikoillakin tamma antaa äänensä kuulua erityisesti oriin hajun leijaillessa sieraimiin.

Tilli on oikein mukava ratsu jolla on omat puutteensa ja omat vahvuutensa, mutta kokonaisuus kaikenkaikkiaan aika hanskassa. Eihän siitä ihan toivottua kenttätykkiä tullut, mutta monipuolinen ratsu lajiin kuin lajiin. Tillin parhaita puolia on se, että siltä löytyy eteenpäinpyrkimysta ja yritteliäisyyttä heti siitä hetkestä kun satula laitetaan selkään; muoto ja hyvä tuntuma löytyvät kuin itsestään. Ravi on lennokasta ja laukka pyörivää, ja kaikissa askellajeissa tamma kykenee lisäämään ja kokoamaan varsin vaivattomasti. Väistöt ja taivutukset ovat kuitenkin Tillille haastavia ja se tarvitsee todella selkeät avut sekä ratsastajan tuen onnistuakseen. Siinä missä Tilli on fyysisesti kestävä jumppaamaan samoja asioita kerta toisensa jälkeen, palaa sillä kärsivällisyys aika pian loppuun, joten tehtävät kannattaa pitää vaihtelevina ja mielenkiintoisina, ja palkita tamma säännöllisesti onnistumisilla ennen kuin sen kiukku ennättää leimahtaa.

Esteiden hyppääminen niin kentällä kuin maastossakin on Tillille mieluista puuhaa. Hyppytyyli on voimakas ja hyvä, ja estesilmää löytyy. Tiukat käännökset ja huonot lähestymiset ovat Tillille kuitenkin kohtalokkaita ja se on ennemmin tarkan työn kuin nopeiden ratojen hevonen.

Suku & jälkeläiset

Luuvitonen
(mrn 162cm) KTK-III
ii. Armotillikka
(m 166cm) EVM
iii. Tillimaatti
iie. Armopähkinä
ie. Korvapuusti
(tprt 159cm) EVM
iei. Puustivaara
iee. Auvosiippa
Vaurin Willitiikeri
(rt 162cm) KTK-III
ei. Villivihmokki
(sysrt 165cm) EVM
eii. Arovillikki
eie. Venlan Marliini
ee. Vaurin Kalwakka
(vprt 159cm) EVM
eei. Karwiainen
eee. Kalvan Akka

Värigenetiikka Aa Ee.

Rohkeus, temperamentti, kokoamiskyky.
Voima, nopeus, liikkeet.

Sukua virtuaalimaailmassa 1 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 09/2018 lähtien rajattomasti.

sh t. Jeilin Tiikerituhina
m 150cm
s. 21.05.2020 isä Pirunkorven Tuohikko
sh t. Jeilin Tiikeritanssi
vrn 162cm
s. 28.07.2020 isä Kaunon Hamajainen

Kilpailut & Valmennukset

Kilpailee koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa.
ks. ajankohtainen tilanne porrastetuissa VRL-rekisteristä.

Kouluratsastus tasolla 3/4
Esteratsastus sijoituksia 00/40
Kenttäratsastus sijoituksia 00/40
Valjakkoajo ei kilpaile

KTK-II ; Virtuaalinen suomenhevoskantakirja (R) 02/2019

SLA ; ei vielä osallistunut 00/0000

KRJ ; ei vielä osallistunut 00/0000

KERJ ; ei vielä osallistunut 00/0000

Näyttelyjaoksen näyttelyt Virtuaaliset show-näyttelyt VSR:n rotunäyttelyt
06.02.2019 kutsu - sh tammat - irtoSERT
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
VSR-CUP KRJ-CUP ERJ-CUP
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
ERJ (sijoituksia 00kpl ; joista voittoja 00kpl)
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
Päiväkirjamerkintä (kirj. )

ulkoasun kuvitus © Petri Damstén (CC BY-NC-SA 2.0)
hevosen kuvat © VV