Jeili

virtuaalitalli :: virtuaalihevonen

YHTEYS
tallia ylläpitää Serena, VRL-09334
serenavirtuaali@outlook.com

Snöfink

KTK-III

NIMI Snöfink
ROTU,SKP Suomenhevonen, tamma
SYNTYMÄAIKA 20.01.2018 FI
REKISTERINUMERO VH18-018-0275
VÄRI, SÄKÄ Rautiaankimo, 158cm
KASVATTAJA Routaruusu
PAINOTUS (TASO) Kenttä (tavoitetaso: ko he A - re 110cm - ke CIC1)
OMISTAJA Serena (VRL-09334)

Snöfink. Mietin missä kohtaa oli käynyt niin, että tallista löytyi jo kolme hevosta jonka nimet haiskahtivat naapurimaalta. Toisaalta ne olivat myös kaikki sukua toisilleen, joten ainakin niitä muisti olla risteyttämättä keskenään. Snöfink oli vähän sellainen, noh, vahinko – siis siinä mielessä, ettei sen alun perin ollut tarkoitus tulla meille. Kun kuitenkin olin jokatapauksessa aikeissa jättää Kamtinamosta varsan itselleni ja Snöfinkin emä sattui miellyttämään minua kovasti, niin ajattelin, että miksipä ei. Kyllähän näitä hurreja vielä yksi meille mahtuu.

Ilmeisesti arkea vain on kamalan ihanaa ja ihanan kamalaa piristää pikku performansseilla.

Snöfink är jättekul och snobbig ja niin edelleen. Snöfink, Fiinu, kimo kenttäneitimme osaa olla melkoinen prinsessa niin halutessaan. Kortin kääntöpuolella on rapakkorallia pelkäämätön hurjimus. Yleensä Fiinun mielenlaatu kallistuu siihen fiiniin prinsessaan; onhan se nyt ihana pompotella muita kuin alamaisiaan ja saada prinsessakohtelua. Mikäli sitä ei tipu, uhmaikäisen kiukkukohtaus on taattu.

Toisinaan Fiinu nakkelee niskojaan silkasta niskojen nakkelun riemusta. Oikeasti tamma on ihan kiva, mutkaton hoidokki, mutta ne tammamaiset prinsessapäivät… Välillä kimo kehittelee kaikkien iloksi draamaa ahdistumalla pesarin kaivosta (joka yleensä ei ahdista), säpsymällä suihkepullon suhinaa ja tekemällä kuolemaa, jos joku koskee vatsan alle edes loimivyön kiinnittääkseen. Tammoja ymmärtävä hevoskuiskaaja saa paikan… Kimon suvaitessa käyttäytyä normaalisti kaikki harjauksesta kengitykseen, pesuista loimitukseen ja pinteleiden laitoista rokotuksiin onnistuvat ilman draamaa, kiljuntaa tai asianosaisten turhautumista. Fiinu osaa käyttäytyä ja on tasan varmasti peloton kaveri. Ilmeisesti arkea vain on kamalan ihanaa ja ihanan kamalaa piristää pikku performansseilla. Omistaja ei ole aivan samaa mieltä.
Saattaa olla, että Fiinu leikkii rapakoissa kuin lapsi, mutta saattaa olla, että kimo kiertää joka lätäkön kaukaa sillä hyh hyh ja yäk. Taluttaja-parka joutuu väistelemään sekä komentamaan tammaa noina sipsutuspäivinä, prinsessa nimittäin ei paljoa ihmistä väistä. Fiinu menee traileriin/rekkaan vain, jos saa mennä ensimmäisenä. Jos kyydissä seisoskelee toinen hevonen, ei puhettakaan, että Fiinu menisi kyytiin. Aateliset ensin! Matkanteko sen sijaan sujuu rauhallisissa merkeissä (kunhan ruokaa riittää).

CIC1-tasoinen kenttäneiti on osaava tapaus. Kouluradat sujuvat helppoon A:han asti, esteitä prinsessa hyppää 110cm ratoina. Tammalla on vähän matalanpuoleiset, mutta tahdikkaat ja pitkäaskeliset liikkeet, joita on helppo säädellä. Ainakin kimon suvaitessa tehdä niin. Yhdeksällä kerralla kymmenestä Fiinu on täysin asiallinen ratsastaa, jopa kurarallikakara, joka haluaa vain mennä harja hulmuten kohti seuraavaa estettä ja kuralätäkköä. Jäljelle jäävä yksi kerta kymmenestä on prinsessapäivä, jolloin kaikki avut väärtiä, tehtävät huonoa, kentän/maneesin/maaston pohja pilalla ja mitähän vielä. Perusväittämänä Fiinu on OK ratsu, ei se maailman eteenpäinpyrkivin, mutta perusreipas, jonka moottorin saa kyllä potkustartattua. Ohjasavuista kimo on aina tarkka, istunnalle ja pohkeelle tamma on hieman hidas ja turta. Koulupuolella keskiaskellajit, väistöt sekä vastalaukka ovat Fiinun vahvinta alaa.

Fiinu hyppää mielellään. Prinsessapäivinä tamma kyttää erikoisimpia johteita eikä välttämättä suostu yli, tai jos suostuukin, niin selättömällä, hosuvalla leiskautuksella hypäten. Asiallisina hyppypäivinä kimo ponnistaa suht oikeasta kohdasta (ratsastajan ei kannata luottaa Fiinun estesilmään, se ei ole täydellinen, vaikka hyvä onkin) hyviä tasaisen pyöreitä hyppyjä. Etusiaan tamma käyttää hyvin, selkäänsä kohtalaisesti, takajalat roikkuvat rataesteillä (maastoesteillä ne nousevat kunnolla). Hipaistessaan puomia Fiinu vetää sellaiset kiukkupukit, että heikompaa hirvittää. Fiinu ennemmin kieltää kuin kokeilee, pääseekö vähän huonommasta lähestymisestä esteen toiselle puolen (vähän lyhyt, vino tai muuten epämääräinen lähestyminen, askel ei passaa kunnolla). Maastoesteillä tammalla on rutkasti enemmän itsevarmuutta sekä eteenpäinpyrkimystä, sillä Fiinu yksinkertaisesti rakastaa maastossa rymyämistä, esteillä tai ilman. Ehkä kerran vuodessa iskee sellainen prinsessakohtaus, ettei metsään ole menemistä. Siellähän on puita ja kaikkea, hyi olkoon miten maalaisjunttia. Metsäläisten hommaa sellainen. Ja normaalisti Fiinu on ensimmäisenä tunkemassa turpaansa kohti metsäpolkuja, ja aina parempi, jos matkalla rapa roiskuu.

Kilpaileminen ei juuri Fiinua kiinnosta. Toki tammasta on ihanaa saada huomiota ja aplodeja, minkä lisäksi kimo ihan oikeasti keikistelee kameralle, jos joku koettaa ottaa siitä kuvia. Kaikki se huomio tuntuu kuitenkin olevan Fiinulle oletusarvo, ei mikään ”ylimääräisen työn” sivuilmiö. Fiinu, ihan tiedoksi; sinut on jalostettu kilpakäyttöön, kisareissut ovat se leipätyö, eivät mikään ylimääräinen vaiva, jonka voit skipata halutessasi.

luonne © Susiraja, kiitos!

Suku & jälkeläiset

Kärmeniemen Kamtinamo
(trtkm 158cm) KTK-II SLA-I KERJ-II
ii. Asfalttiviidakkovekara
(vkk 148cm) KERJ-I ERJ-I KRJ-I
iii. Vekara-Juuso
iie. Asfalttiprinsessa
ie. Siniketun Pilfink
(trtkm 160cm) KERJ-I SLA-I YLA1 SV-I
iei. Rokki-Pena
iee. Siniketun Pärluggla
Turmeltajan Kekrikaski
(trt 159cm) KTK-III SV-II
ei. Tervapiru
(klm 159cm) KTK-II SLA-I* KERJ-I Ch
eii. Tervaskanto
eie. Pihlajapalo
ee. Tulitasmia
(vrn 155cm) VIR MVA Ch, KTK-II ERJ-I KERJ-I SLA-I Jälk. lk C
eei. Tulituholainen
eee. Tamiania
Lue lisää suvusta

Nopeus 0 1 7 Rohkeus 0 1 7
Kestävyys 0 1 7 Kuuliaisuus 0 1 7
Hyppykapasiteetti 0 1 7 Temperamentti 0 1 7
Ketteryys 0 1 7 Herkkyys 0 1 7
Liikkeet 0 1 7 Sosiaalisuus 0 1 7
Geneettisesti väriltään Aa ee Gg.
Hevonen ei ole käytettävissä jalostukseen.
Jälkeläiset
skp Varsannimi
lisää tietoa
s. 00.00.0000 isä Isännimi

Kilpailut & Valmennukset

Kilpailee koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa.
Tavoitteena ainakin KTK sekä SLA ja KERJ laatuarvostelut.
Kouluratsastus he C he A
Esteratsastus 50cm 110cm
Kenttäratsastus aloittelija CIC1
Valjakkoajo - -

KTK-III ; Virtuaalinen suomenhevoskantakirja (R) 06/2019

SLA ; ei vielä osallistunut 00/0000

KERJ ; ei vielä osallistunut 00/0000

Näyttelyt
00.00.0000 VSN näyttelyt - luokka - palkinto
00.00.0000 NJ näyttelyt - luokka - palkinto
KERJ (sijoituksia 00kpl ; voittoja 00kpl ; cup-sijoituksia 00kpl)
00.00.0000 - kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 - kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 - kutsu - luokka - 0/0
KRJ (sijoituksia 4 kpl ; voittoja 00 kpl ; cup-sijoituksia 00kpl)
21.11.2018 kutsu - helppo C - 3/31
02.03.2019 kutsu - helppo C - 4/40
06.03.2019 kutsu - helppo C - 3/40
10.03.2019 kutsu - helppo C - 4/40
00.00.0000 - kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 - kutsu - luokka - 0/0
ERJ (sijoituksia 00kpl ; voittoja 00kpl ; cup-sijoituksia 00kpl)
00.00.0000 - kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 - kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 - kutsu - luokka - 0/0
Päiväkirjamerkintä (kirj. )

ulkoasun kuvitus © Petri Damstén (CC BY-NC-SA 2.0)
hevosen kuvat © VV