Jeili

virtuaalitalli :: virtuaalihevonen

YHTEYS
tallia ylläpitää Serena, VRL-09334
serenavirtuaali@outlook.com

Kaunon Merenkierä

KTK-II SV-I KV-I

NIMI Kaunon Merenkierä
ROTU,SKP Suomenhevonen, ori
SYNTYMÄAIKA 13.01.2018 FI
REKISTERINUMERO VH18-018-0216
VÄRI, SÄKÄ Rautias, 160cm
KASVATTAJA Kaunovaara
PAINOTUS (TASO) Koulu (ko va B - re 60cm)
OMISTAJA Serena (VRL-09334)

Siinä ei paljon vaadittu; mie lähin ihan viattomasti käymään päiväkahveella Kaunovaarassa, matka kun ei ole kummoinen ja kupposen ääressä on paljon mukavampi vaihtaa niin omia kuin meillä asuvien kaunovaaralaistenkin kuulumisia. Kyllähän minun haukankatseeni myytävänä olevan hevosen tunnistaa kun sellaisen näkee, vaikka se olisi vasta mammansa rinnalla mukamiehekkäällä askeleella ravaava varsa. Koivet pitkät ku heinäseipäät ja rakenne joka kieli tulevasta raamikkuudesta. Eihän se edes tervehtimään tullut, mulkoili emonsa selän takaa kuin ajatellen, että "hyh hemmetti mimmosia tyyppejä tännekin päästäävät" ja mie aattelin, että "ah miten hauska persoona". Ja niinhän siinä kävi, että allekirjoittaneesta tuli jo neljännen kaunovaaralaisen onnellinen omistaja.

Merlin on raivostuttavan sulkeutunut muiden kuin valitsemiensa muutamien ihmisten kanssa. Sitä voi kyllä käsitellä ja ratsastaakin, mutta se käyttäytyy kuin olisit ilmaa.

Mie oon aina sanonut, ettei taloon tule ainuttakaan niin sanottua ”yhden ihmisen hevosta”. Ei sillä etteikö sellainen henkilökohtainen lutumutuhöppönen olisi aivan ihana, mutta sellainen ei vaan sovellu aivan niin kauhean hyvin jouhevasti pyörivän isohkon tallin arkeen. Sitten tuli Merenkierä, alias Merlin, joka sai hyvin pian haukkumanimekseen Metukka, ihan vain siksi koska nuori ori oli juuri niin raivostuttava luupää kuin sellainen teinihevonen nyt vaan voi olla. Ei Merlin ilkeä ollut eikä suoranaisesti hyppinyt silmille, ihan vaan sellainen ”en kuule enkä näe sinua äläläläläläläläääää”. Niin selväpäinen ja tasainen hevonen kuin ori aikuisena on, voi olla vaikea kuvitella miten helvetillisen uhmaiän se on räpiköinyt läpi.

Merlin kuitenkin kasvoi. Ja kasvoi. Mie olin odottanut hädin tuskin hevoskokoista eläintä ja ori se vaan jatkoi kasvamistaan. Ei vaan voi sanoa, että Merlinin maailmankatsomus olisi avartunut samaa tahtia aivokopan tilavuuden kanssa. Liiempi vastustelu ja vänkääminen oriin käytöksestä on kyllä iän myötä kadonnut, mutta ei sitä edelleenkään yhteistyökykyiseksi voi sanoa – siis muiden kuin allekirjoittaneen kanssa. Merlin on raivostuttavan sulkeutunut muiden kuin valitsemiensa muutamien ihmisten kanssa. Sitä voi kyllä käsitellä ja ratsastaakin, mutta se käyttäytyy kuin olisit ilmaa. Minun, siskoni ja isäni luokse se puolestaan ravaa naama näkkärillä, höristen ja silmät riemusta kiiluen, ja suorittaa niin hemmetillisellä draivilla että ei siinä voi kuin olla tyytyväinen itseensä kun on sattunut pääsemään sille paremmalle listalle oriin mielessä.

Vaikka onkin kiistämättä ennakkoluuloinen, löytyy Merliniltä itseluottamusta ja rohkeutta kohdata asiat rauhallisesti. Kynnys toki voi olla suurempi jos vieressä ei ole sellaista luotettua ihmiskaveria, mutta yleisesti ottaen ori ei hätiköi tai hösellä sen enempää kuin suuremmin arastele uusiakaan tilanteita.

Ratsastajaltaan Merlin vaatii aika paljon, mutta toisaalta antaa paljon myös takaisin. Oriilla on upea kyky liikkua ja kantaa itsensä luontevasti hyvässä muodossa. Se on rauhallinen ja rento, kuumuu jossain määrin, mutta ei lähde käsistä vaan pikemminkin saa lisää pontta työskentelyynsä. Ori kuitenkin vaatii selkeät ja silti pehmeät avut; se on herkkä, erityisesti suustaan, ja liian kovaa esitetyt vaatimukset saavat Merlinin hermostumaan ja jännittymään. Liikettä ja karismaa löytyy vaativampiinkin ratoihin, mutta voitanee sanoa ettei Merlinillä ole maailman joustavin älli ja sen oppiminen on välillä melko hidasta.

Siinä missä Merlin on sileällä niin kentällä kuin maastossakin tasainen ja toimiva ratsu, tuntuu se esteillä olevan vähän kuin norsu posliinikaupassa. Esteälyä ei oriille ole siunaantunut juuri laisinkaan ja onnistuminen radalla onkin kiinni aivan täysin siitä miten säntillisesti kuski osaa hevosta ohjailla. Yritteliäs ori kyllä tekee niin hyvin kuin taitaa, mutta toisaalta myös kuumuu nopeasti kun homma alkaa mennä yli sen hilseen.

Suku & jälkeläiset

Helmiahon Merikarhu
(rt 145cm) KTK-I Ch
ii. Mielikuvitusystävä
(vprt 150cm)
iii. Hullunkurinen
(trt 156cm) EVM
iie. Mielitietty
(vprt 150cm) EVM
ie. Kaamosvanilja
(vkk 147cm) KTK-II
iei. Hunajahyrrä
(vkk 148cm) EVM
iee. Kaamoskukka
(vkk 147cm) EVM
Lohkotar TIE
(vrt 156cm) KTK-II Ch SLA-II KRJ-II YLA3
ei. Peikkometsän Ilkikurinen
(vrt 151cm)
eii. Lentäjän Poika
(rn 150cm) EVM
eie. Neitikka JP
(rt 149cm) EVM
ee. Tuhonavain TIE
(vrt 160cm)
eei. Tuhontuoja
(rt 151cm) EVM
eee. Sarvipää
(vprt 155cm) EVM

Värigenetiikka Aa ee.

Herkkyys, hyppytekniikka, voima.
Ketteryys, nopeus, temperamentti.

Sukua virtuaalimaailmassa 2 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 05/2018 lähtien maksimissaan neljälle sh-tammalle.

skp Varsannimi
värisäkä
s. 00.00.0000 emä Emännimi

Kilpailut & Valmennukset

Kilpailee kouluratsastuksessa.
ks. ajankohtainen tilanne porrastetuissa VRL-rekisteristä.

Kouluratsastus tasolla 6/5
Esteratsastus ei kilpaile
Kenttäratsastus ei kilpaile
Valjakkoajo ei kilpaile

KTK-II ; Virtuaalinen suomenhevoskantakirja (R) 07/2018

SV-I ; Suomenhevosvarsojen arviointi 04/2018

KV-I ; Kouluvarsojen laatuarvostelu 04/2018

SLA ; ei vielä osallistunut 00/0000

KRJ ; ei vielä osallistunut 00/0000

Näyttelyjaoksen näyttelyt Virtuaaliset show-näyttelyt VSR:n rotunäyttelyt
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
VSR-CUP KRJ-CUP ERJ-CUP
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
Päiväkirjamerkintä (kirj. )

ulkoasun kuvitus © Petri Damstén (CC BY-NC-SA 2.0)
hevosen kuvat © VV, ransu.kuvat.fi