Jeili

virtuaalitalli :: virtuaalihevonen

YHTEYS
tallia ylläpitää Serena, VRL-09334
serenavirtuaali@outlook.com

Hiienkerkkä

KTK-II SLA-II ERJ-II KERJ-I KRJ-I Ch

NIMI Hiienkerkkä
ROTU,SKP Suomenhevonen, tamma
SYNTYMÄAIKA 30.06.2017 FI
REKISTERINUMERO VH18-018-0149
VÄRI, SÄKÄ Kulomusta, 159cm
KASVATTAJA Virpi Hiisikero (evm)
PAINOTUS (TASO) Kenttä (ko va B - re 100cm - helppo)
OMISTAJA Serena (VRL-09334)

Virpi Hiisikero on aika tuore ja pieni tekijä suomenhevoskasvattajien joukossa, mutta itse kenttäpuolta seuranneena olin nähnyt Hiien -etuliitteellä varustettuja kilpahevosia sen verran usein kärkikahinoissa, että kiinnostukseni oli herännyt. Kun minulla oli ilo tavata Virpi ihan itse eräissä kilpailuissa, päätin nostaa niin sanotusti kissan pöydälle ja udella hieman hänen tulevista varsasuunnitelmistaan. Niitä oli kolme ja joka ikisellä oli jo alustavat omistajat tiedossa - olin siis myöhässä. Virpi kuitenkin lohdukseni totesi, että hänen kauttaa uutta kotia etsii myös yksi vanhempi kasvatti josta omistajansa on luopumassa. Sain yhteystiedot ja jo paluumatkalla pyörähdin tutustumassa Hiienkerkkä nimiseen tammaan.

Omistaja oli nuori tyttö (tai no, hänen isänsä virallisesti) joka sanoi varsin rehellisesti, että saatuaan uuden, lupaavan puoliverisen, oli Hipsis jäänyt väistämättä taka-alalle uuden hevosen ollessa niin kapasiteetiltaan kuin luonteeltaankin enemmän hänen mieleensä. Jos olisin vain vilkaissut Hipsistä, olisi sen ostaminen varmaankin tyssännyt siihen tamman ollessa niin ponnettoman oloinen, mutta onneksi minulla oli aikaa käväistä itsekin kulomustan selässä. Olin yllättynyt siitä miten moitteettomasti tamma toimi joten lupasin palata asiaan, tietoisena siitä, että Hipsis oli kuulemma etsinyt uutta kotia jo vuoden ajan - jos se ei kelvannut muille, miksi se kelpaisi minulle? En kuitenkaan halunnut kääntää selkääni kaikinpuolin hyvälle hevoselle jolla nyt vaan sattui olemaan vähän sulkeutuneempi luonne, joten parin viikon kuluttua Hipsis sitten muuttikin meille.

Se on sellainen oman elämänsä Grympy Cat tai Piisamirotta, huulet on aina mutrussa eikä mikään ole kivaa.

Hapan. Siinä tiivistyy koko Hipsikseksi kutsutun tamman elämä ja olemus. Se on sellainen oman elämänsä Grympy Cat tai Piisamirotta, huulet on aina mutrussa eikä mikään ole kivaa. Toisaalta jos ei Hipsis olekaan ilomielinen ja ystävällinen, niin ei se ole myöskään ilkeä. Pikemminkin, mikäli osaisi puhua, toteaisi tamma luultavammin kutakuinkin kaikkeen ”ihan sama, tehkää mitä lystäätte”. Todennäköisesti moni koomapotilaskin on eloisampi kuin meidän Hipsis.

Täytyy sanoa, että tietyllä tapaa tamman täydellinen välinpitämättömyys on lähes miellyttävää, ainakin silloin kun tarvitset pomminvarman hevosen allesi tai olet aamun taistellut jonkun kahelimman elikon kanssa ja kaipaat vain jotain helppoa ja mukavaa. Korvathan sillä kovin usein osoittavat enempi vaakatasoon kuin ylös ja silmissä kummittelee sellainen zombiemaisen jähmettynyt katse, mutta toisaalta siinä voi huoletta itsekin vetäistä vähän samantyyppisen moodin päälle. Tamma on myös aivan yhtä tasainen paikassa kuin paikassa, hivelitpä sitä harjalla tai iskitpä sille piikkiä kannikkaan. Ehkä Hipsis on pudonnut syntyessään vähän rajummin otsalleen tai ehkä se vain on luontojaan niin lunki, melko persoona jokatapauksessa.

On kuitenkin yksi asia joka saa tähänkin kivikasvoiseen tammaan hieman eloa; varsat. Hipsis on sellainen teräsäiti ja leijonanaaras, joka pitää pienempien puolta olivatpa ne omia tai muiden, ja jos tarhaporukkaan tuodaan uusi, nuoremman puoleinen hevonen, ottaa Hipsis senkin lapsekseen ja puolustaa tätä raivoisasti muiden nälväämiseltä.

Hipsiksen selkään tohtii laittaa kutakuinkin kenet vain eikä sinne kiipeämisessä tarvitse pitää kiirettäkään, voit nimittäin olla varma ettei tamma ota askeltakaan ennen kuin pohkeet jysähtävät kylkiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Hipsis olisi laiska tai erityisen tahmea ratsu – itse asiassa sen kanssa on melko miellyttävä työskennellä. Onhan touhu melko totista, mutta toisaalta Hipsis tekee mitä pyydetään, ei yhtään enempää eikä yhtään vähempää. Jos siis jättää huomiotta sen, että hommasta puuttuu kaikki tekemisenriemu ja maaginen yhteys hevoseen, voi Hipsistä luonnehtia oikein hyväksi ja toimivaksi ratsuksi.

Vaikka onkin perushyvä ratsu, eivät kenttähevonen ja Hipsis ehkä ensisilmäykseltä tunnu sopivan samaan lauseeseen. Täytyykin sanoa, että kouluaitojen sisäpuolella tammasta näkee ehdottomasti parhaat puolet ja osakilpailuista siellä sen voi odottaa suoriutua varmimmin. Tamma vaatii ratsastajaltaan paljon, sillä se ei tee mitään mitä siltä ei pyydetä – toisin sanoen jo se, että Hipsis kulkee ryhdikkäässä, pyöreässä muodossa vaatii kuskilta oman panoksensa. Sen minkä tamma häviää työinnossa ja karismassa, voittaa se kuitenkin tarkkuudellaan ja puhtailla, hyvärytmisillä askellajeilla, löytyy notkeutta ja kykyä koota sekä lisätä vaivattomasti, mutta energisyydestä ja eleganssista saa vain haaveilla. Vasteet apuihin tulevat nopeasti, joskaan Hipsistä ei voi liiasta herkkyydestä kehua, vaan ratsastajan pitää osata kertoa selkeästi toiveistaan. Summa summarun, taitava ratsu omanlaisillaan puutteilla.

Esteradoilla Hipsiksen suurin ongelma lienee juurikin sen puuttuva energia ja mielenkiinnottomuus. Hyppykykyä löytyy, mutta vaatii ratsastajalta paljon saada hyvä tempo säilymään läpi radan. Tässäkin Hipsis suorittaa rimaa hipoen, kirjaimellisesti, eikä tee yhtään enempää kuin mitä siltä on ymmärretty vaatia. Ei olekaan tavatonta, että puomit kolisevat alas tamman loikatessa turhan säästeliäästi. Jos haluaa Hipsiksen hyppäävän puhtaasti, on sitä muistettava ajaa kunnolla joka ikiselle esteelle. Maastoradoilla meno ja meininki on aikalailla samanmoinen; Hipsis kyllä suorittaa varmasti ja tarkasti, mutta kuskin on muistettava pitää yllä haluttu vauhti ja kannustaa hypyissä.

Suku & jälkeläiset

Mesikervinen
(trn 165cm) EVM
ii. Mesivaari iii. A.B. Rokkiwaari
iie. Mesikkä
ie. Piinallinen iei. Mysterin Pii
iee. Hekumallinen
Hiienmintti
(m 151cm) EVM
ei. Rokuan Duutsoni
eii. Dubbaduuriks
eie. Nastin Laventelikuu
ee. Minttunen
eei. Ryysyrannan Gregori
eee. Hippunen

Värigenetiikka aa EE.

Ketteryys, nopaus, kokoamiskyky.
Hyppytekniikka, älykkyys, kuuliaisuus.

Sukua virtuaalimaailmassa 0 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 01/2018 lähtien rajattomasti.

Lue lisää suvusta

Lajin kuin lajin hevosena tunnetuksi tullut Mesikervinen on 165cm korkea, tummanruunikko ori jonka isäntä on kuvaillut sen omaavan lupsakan, rauhallisen luonteen. Koulussa va B:tä ja esteillä 90cm ratoja kilpaileva ori on nähty myös satunnaisesti starttaavan myös niin kenttä- kuin valjakkokilpailuissakin. Periyttänyt erityisesti puhtaita ja laadukkaita liikkeitä, ja onkin varsin käytetty ori.

Jopa vaativa A:ta kilpallut Mesivaari puolestaan oli puhtaasti koulupainotteinen. Tästä suvun haarasta löytyy upeasti liikkuvia hevosia useampiakin, joten Mesivaarin yhdistäminen Piinaan on ollut toimiva järkiratkaisu. Mesivaari oli erittäin kestävä, hyvällä fysiikalla ja erinomaisella luonteella varustettu liinaharjainen rautias, joka teki pitkän kilpauran ja eli vielä 29-vuotiaaksi.

Ravuritaustainen Piinallinen ei koskaan juossut hyvin – tai no kyllähän se juoksi hyvällä askeleella, mutta kiire maaliin sillä ei ollut. Tamman kotitallilla työssäoppimassa ollut hevosenhoitajaoppilas teki ei-niin-järkevän ratkaisun, pelasti Piinan teurastamolta ja rakenteli omana projektinaan siitä koulunsa lomassa ratsun. Eikä Piina huonoimmasta päästä ollutkaan, vaan pääsi jopa elämänsä aikana kisaamaan helppo B -luokkia ja hyppäsi kotioloissa 70cm ratoja.

Hiienmintti on omistajansa Virpin ensimmäinen kasvatti ja hänen ensimmäisen kenttäsuomalaisensa Minttusen jälkeläinen. Musta, vain 151cm korkea tamma on kilpaillut kenttäratsastuksessa omistajansa alla helppoa tasoa ja pyörähtänyt lainaratsuna niin koulu- kuin estekilpailuissakin mukavasti sijoittuen. Tamma on luonteeltaan melko tasainen, mutta jääräpäinen, ja toiminut sivutoimisesti välillä myös tuntiratsunakin.

Rokuan Duutsoni oli kuulemma aivan itsestäänselvä orivalinta kun Virpi oli suunnitellut Mintulle varsaa. Ori on kookas, rehellinen ja kuuliainen, ja omaa liikkeet sekä fysiikan jolla voisi edetä vaativampiinkin kouluratoihin. Kenttää ruunikko ori on kilpaillut helpolla tasolla ja koulua helppo A -tasolla, minkä lisäksi se on kerännyt runsaasti ruusukkeita erilaisista näyttelyistä.

Ennen kuin Minttunen tuli Virpille, oli hänellä ollut pelkkiä kenttäponeja, mutta rehti ja yllättävän tuliluontoinen Minttu oli koulinut omistajastaan parantumattoman suomenhevosfanin. Minttunen on kovakalloinen, energinen ja sopivasti kuumuva, ja on kilpaillut kenttäratsastuksen helppoa ja CIC1 tasoa, ja sittemmin siirtynyt viettämään eläkepäiviään paremman tuntiratsun roolissa.

t. Jeilin Hiienhiisu
m 152cm, KTK-III SLA-I KRJ-I ERJ-I
s. 01.03.2018 isä Lemmes
t. Jeilin Pärla
rn 165cm, KTK-III
s. 13.05.2018 isä Jarl
o. Jeilin Peikkomieli
m 157cm, KTK-III SV-I
s. 15.11.2018 isä Viäränmielin

Kilpailut & Valmennukset

Kilpailee koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa.
ks. ajankohtainen tilanne porrastetuissa VRL-rekisteristä.

Kouluratsastus sijoituksia 40/40
Esteratsastus sijoituksia 40/40
Kenttäratsastus sijoituksia 40/40
Valjakkoajo ei kilpaile

KTK-II ; Virtuaalinen suomenhevoskantakirja 05/2018

SLA-II ; Suomehevosten laatuarvostelu 11/2019

ERJ-II ; Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 09/2020

Jälkeläisluokka C ; VSR:n jalostusarvostelu 10/2020

Ch ; Virtuaalinen näyttelyjaos 10/2020

KERJ-I ; Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu 12/2020

KRJ-II ; Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 12/2020

Näyttelyjaoksen näyttelyt Virtuaaliset show-näyttelyt VSR:n rotunäyttelyt
22.02.2018 kutsu ; irtoSERT
27.06.2019 kutsu ; irtoSERT
21.06.2020 kutsu ; irtoSERT
05.10.2020 kutsu ; BIS7 MVA-SERT
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
VSR-CUP KERJ-CUP KRJ-CUP
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 31.10.2018 kutsu, helppo ; 9/102
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
Kouluratsastusjaos
03.02.2018 KRJ, va B ; 1/40
04.02.2018 KRJ, va B ; 3/40
14.02.2018 KRJ, va B ; 4/40
16.02.2018 KRJ, va B ; 3/40
18.02.2018 KRJ, va B ; 5/40
22.03.2018 KRJ, va B ; 4/30
13.04.2018 KRJ, va B ; 2/50
24.05.2018 KRJ, va B ; 1/49
01.11.2018 KRJ, va B ; 1/50
09.11.2018 KRJ, va B ; 3/50
08.03.2019 KRJ, va B ; 3/30
16.03.2019 KRJ, va B ; 4/30
17.03.2019 KRJ, va B ; 1/30
17.03.2019 KRJ, va B ; 2/30
18.03.2019 KRJ, va B ; 5/30
19.03.2019 KRJ, va B ; 4/30
20.03.2019 KRJ, va B ; 1/30
21.03.2019 KRJ, va B ; 4/30
23.03.2019 KRJ, va B ; 5/30
23.03.2019 KRJ, va B ; 4/30
24.03.2019 KRJ, va B ; 3/30
24.03.2019 KRJ, va B ; 1/30
26.03.2019 KRJ, va B ; 2/30
26.03.2019 KRJ, va B ; 1/30
31.08.2019 KRJ, va B ; 1/28
02.09.2019 KRJ, va B ; 2/28
06.09.2019 KRJ, va B ; 4/28
06.09.2019 KRJ, va B ; 4/28
09.09.2019 KRJ, va B ; 4/28
01.10.2019 KRJ, va B ; 2/30
02.10.2019 KRJ, va B ; 2/30
29.10.2019 KRJ, va B ; 1/30
10.10.2019 KRJ, va B ; 7/50
13.10.2019 KRJ, va B ; 1/50
14.10.2019 KRJ, va B ; 7/50
16.10.2019 KRJ, va B ; 6/50
20.10.2019 KRJ, va B ; 5/50
06.03.2020 KRJ, va B ; 1/46
19.03.2020 KRJ, va B ; 6/46
24.03.2020 KRJ, va B ; 4/46
Esteratsastusjaos
11.02.2018 ERJ, 100 cm ; 5/30
14.02.2018 ERJ, 100 cm ; 2/30
20.02.2018 ERJ, 100 cm ; 5/30
12.07.2018 ERJ, 100 cm ; 3/30
13.07.2018 ERJ, 100 cm ; 1/30
21.07.2018 ERJ, 100 cm ; 6/50
24.07.2018 ERJ, 100 cm ; 7/50
03.07.2018 ERJ, 100 cm ; 3/30
10.07.2018 ERJ, 100 cm ; 1/30
13.07.2018 ERJ, 100 cm ; 2/28
29.07.2018 ERJ, 100 cm ; 3/40
01.08.2018 ERJ, 100 cm ; 2/40
02.08.2018 ERJ, 100 cm ; 4/40
03.08.2018 ERJ, 100 cm ; 3/40
07.08.2018 ERJ, 100 cm ; 2/40
09.08.2018 ERJ, 100 cm ; 6/40
12.08.2018 ERJ, 100 cm ; 3/40
24.10.2018 ERJ, 100 cm ; 4/40
25.10.2018 ERJ, 100 cm ; 5/40
26.10.2018 ERJ, 100 cm ; 3/40
28.10.2018 ERJ, 100 cm ; 4/40
29.10.2018 ERJ, 100 cm ; 6/40
30.10.2018 ERJ, 100 cm ; 3/40
04.11.2018 ERJ, 100 cm ; 4/30
06.11.2018 ERJ, 100 cm ; 3/30
12.11.2018 ERJ, 100 cm ; 4/26
13.11.2018 ERJ, 100 cm ; 5/26
13.09.2019 ERJ, 100 cm ; 5/30
19.09.2019 ERJ, 100 cm ; 3/30
03.09.2019 ERJ, 100 cm ; 2/48
04.09.2019 ERJ, 100 cm ; 3/48
04.09.2019 ERJ, 100 cm ; 5/48
05.09.2019 ERJ, 100 cm ; 1/48
09.09.2019 ERJ, 100 cm ; 3/48
10.09.2019 ERJ, 100 cm ; 3/48
02.10.2019 ERJ, 100 cm ; 6/40
02.10.2019 ERJ, 100 cm ; 1/40
04.10.2019 ERJ, 100 cm ; 6/40
10.10.2019 ERJ, 100 cm ; 2/40
16.10.2019 ERJ, 100 cm ; 4/40
Kenttäratsastusjaos
05.02.2018 KERJ, helppo ; 5/67
08.02.2018 KERJ, helppo ; 4/67
11.02.2018 KERJ, helppo ; 7/67
15.02.2018 KERJ, helppo ; 8/67
17.02.2018 KERJ, helppo ; 3/30
08.03.2018 KERJ, helppo ; 1/50
17.03.2018 KERJ, helppo ; 2/30
21.03.2018 KERJ, helppo ; 1/50
03.03.2018 KERJ, helppo ; 1/30
06.03.2018 KERJ, helppo ; 3/38
10.03.2018 KERJ, helppo ; 1/38
16.03.2018 KERJ, helppo ; 3/38
19.03.2018 KERJ, helppo ; 2/38
26.03.2018 KERJ, helppo ; 1/37
27.03.2018 KERJ, helppo ; 5/37
06.04.2018 KERJ, helppo ; 4/30
21.03.2018 KERJ, helppo ; 4/22
30.03.2018 KERJ, helppo ; 2/47
10.04.2018 KERJ, helppo ; 1/40
01.05.2018 KERJ, helppo ; 1/30
10.05.2018 KERJ, helppo ; 5/30
14.05.2018 KERJ, helppo ; 3/30
15.05.2018 KERJ, helppo ; 2/30
17.05.2018 KERJ, helppo ; 1/30
27.05.2018 KERJ, helppo ; 5/30
21.05.2018 KERJ, helppo ; 2/50
23.05.2018 KERJ, helppo ; 4/30
27.05.2018 KERJ, helppo ; 4/30
13.06.2018 KERJ, helppo ; 2/50
01.07.2018 KERJ, helppo ; 2/30
02.07.2018 KERJ, helppo ; 3/30
06.07.2018 KERJ, helppo ; 1/30
07.07.2018 KERJ, helppo ; 1/30
12.07.2018 KERJ, helppo ; 1/30
20.07.2018 KERJ, helppo ; 2/30
22.07.2018 KERJ, helppo ; 1/30
28.07.2018 KERJ, helppo ; 5/30
22.07.2018 KERJ, helppo ; 3/30
31.07.2018 KERJ, helppo ; 1/25
07.08.2018 KERJ, helppo ; 3/25
Päiväkirjamerkintä, © Serena

Olin selaillut orikatalogeja kuin heikkopäinen. Vuoden varsahommat oli toki jo lusittu, mutta meikäläinenpä olikin kääntänyt katseensa seuraavaan kauteen. Miulla oli yksi ihan erityinen ongelma; Hiienkerkkä, Hipsis, Hipparilla, meidän oma kaikkeen tyytymätön filosofimme, musta kuningatar. Ihan paras tapa ratkoa tällaisia pulmia oli ottaa kyseessä oleva eläin hanskan alle ja keskustella asioista yhdessä. Niinpä kävin noutamassa eläkeläisrouvan tarhastaan, jossa se käyskenteli korvat sivuille sojoittaen happamampana kuin sitruuna.

Koska Hipsis nautiskeli tätä nykyä pääasiassa pihattoelämästä, olin kuskannut hoitotarvikkeet sekä juoksutusvermeet jo valmiiksi maneesissa olevalle hoitopisteelle. Vaikka tamma ei yhdellä solullaankaan siltä näyttänyt, tiesin sen olevan mielissään päästessään työntekoon. Hiienkerkkä itsessään ei ollutkaan missään tapauksessa ongelma muuten kuin siinä mielessä, että se oli niin tasokas ja monipuolinen. Sen saattoi astuttaa vaikka naapurin vuohella ja lopputuloksena olisi kaunis, osaava varsa - olihan tästä jo todisteena Hipsiksen ensimmäinen varsa meidän Lemmeksen kanssa, Hiienhiisu, joka on jo ennen emäänsä saavuttanut oikeastaan kaiken minkä suomenhevonen voi tässä maailmassa saavuttaa ja ykköspalkinnoin. Onhan meillä kotona myös Pärla, jonka osaavuudesta ei voi kiistellä, jos nyt onkin tyypiltään tullut vahvemmin isäänsä. Myrskylään muuttanut Peikkomieli taasen on päällisin puolin kuin emänsä kuva ja äärimmäisen osaava sekin. Voisi siis kuvitella, ettei Hipsikselle oriin löytyminen olisi kovinkaan iso haaste.

Mutta kun on. Hipsiksen kanssa voi sen verran joustaa oriin käyttöominaisuuksista, että persoonan täytyy kolahtaa ja lujaa. Mie oon pyöritellyt mielessäni omia kenttäpainotteisia Cohkkaa ja Hunnia. Molemmat ovat kapasiteetiltaan hieman heikompia - melkein jopa liian heikkoja Hipsikseen verrattuna - ja niiden linjoihin tämän matriarkan kaltainen terästamma toisi paljon. Siis jos asiat menevät kuten niiden suunnittelee menevän, ja nehän ainakaan minun kokemukseni mukaan eivät mene. Hunni muutenkin on jopa hieman liiankin lapanen ja olen suunnitellut sen ruunaamista. Cohkka taas olisi periaatteessa ihan kympin valinta, mutta jokin enkeli tai piru olkapäällä puhuu tätä yhdistelmää vastaan. Ei tunnu oikealta?

Onneksi hevosia löytyy muistakin talleista ja niihin olenkin nyt luonut pidempiäkin silmäyksiä sitä oikeaa etsien. Tällä hetkellä tarkemman syynäyksen kohteena parikin oria, joista olen jo alustavasti laittanut kyselyä ja luultavasti näiden kahden väliltä löytyy se Hipsiksenkin tuleva sulho ja Hiisi -linjan jatkajalle isä. Harjailin mustan hyväksi ja puin sille juoksutusvyön ja ohjat. Näitä säännöllisiä liikutushetkiä lukuunottamatta Hipsiksen tulevaisuus toisi tullessaan lähinnä rentoa eläkemamman elämää ja toivottavasti myös sitä varsan tuoksua.

Päiväkirjamerkintä, © VRL-10878

Tänään minä olin vähän laiskalla tuulella, minkä vuoksi päätin lähteä jo vähän vanhempaan ikään päässeen Hipsiksen kanssa maastoilemaan. Hipsis oli oma askeettinen itsensä. Se lampsi rauhalliseen tahtiin metsäpolkua pitkin. Hyvä, että jaksoi kinttujaan nostaa, kun kaviot kolahtelivat jokaiseen kivenmurikkaan, joka maan siimeksistä ulos työntyi. Sallittakoon nyt tällainen rauhallinen eteneminen. Meillä ei ollut mihinkään kiire. Lokakuinen sää oli oikein kaunis auringon paistessa lähes pilvettömältä taivaalta. Viileä toki oli, mutta se ei haitannut. Siitä pystyi itseasiassa aistimaan jo tulevan talven.

Jotta maastoretkestämme ei tulisi pelkkää maisema-ajelua, päätin ottaa parit reippahat ravipätkät sellaisen mukavan suoran eteemme ilmestyessä. Hipsis vähän letkautti korvaansa ja todella nihkeästi polkaisi ravivaihteen päälle. Minun oli jopa aluksi hankala keventää niin perkeleen hitaassa tahdissa, minkä vuoksi vanhaa mammaa oli pakko patistaa vähän reippaammin etenemään. Hipsis teki työtä käskettyään, mutta oli erittäin tarkka siitä, ettei lähtisi turhan kovaa menemään. Eteemme kohosi mukavia ylämäkiä parikin kappaletta, joiden aikana Hipsis pääsi vähän urheilun makuun. Ravipätkän jälkeen käännyin vielä sellaiselle maastopolulle, jonka tiesin olevan vaikeakulkuinen. Tämä tosiaan ihan tarkoituksella. Hipsis saisi vähän katsella mihin ne koipensa laskee ja pysyisi sen kuntokin yllä, ettei nyt aivan pääsisi rapistumaan. Hipsis tuntui varsin välinpitämättömältä. Se kyllä kapusi kapeaa polkua ihan kohtalaisen hyvin eteenpäin, mutta ei sitä kyllä oikeasti kiinnostanut tämä ratsastajan päämäärätön kuljettaminen paikasta A paikkaan B sitten ollenkaan. Ihana Hipsis.

ulkoasun kuvitus © Petri Damstén (CC BY-NC-SA 2.0)
hevosen kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan & VRL-06066