Jeili

virtuaalitalli :: virtuaalihevonen

YHTEYS
tallia ylläpitää Serena, VRL-09334
serenavirtuaali@outlook.com

Sotamaalauksen Anteeksianto

SV-III

NIMI Sotamaalauksen Anteeksianto
ROTU,SKP Suomenhevonen, ori
SYNTYMÄAIKA 03.09.2018 FI
REKISTERINUMERO VH19-018-0183
VÄRI, SÄKÄ Ruunikko, 166cm
KASVATTAJA Sotamaalaus
PAINOTUS (TASO) Yleis (ko he A - re 90cm - tutustumisluokka)
OMISTAJA Serena, VRL-09334

Antero on niitä hevosia jotka jäi kalvamaan. Keskellä kauneinta Lappia omaa kotia haki ruunikko, kookas orivarsa. Sivuutin myynti-ilmoituksen puolenkymmentä kertaa, mutta sieltä se aina hyppäsi silmille ja lopulta oli pakko vilkaista mikä tää otus on. Varsalla, jota myyntiin lauseella "sympaattisuuden ruumiillistuma", oli mulle ihan vieras suku eikä kasvattaja itsessäänkään soitellut mitään kelloja meikäläisen päässä. Kysyin meijän lapin vahvistukselta Viljalta, mutta sekin vaan kohautteli olkiaan. Päätin jättää asian siihen, mutta Antero ei jättäny mua rauhaan vaan tunki tiensä selaushistoriaani kerran jos toisenkin ennen kuin nöyrryin, otin yhteyttä ja tein tarjouksen.
Tarjouksia Anterosta oli kuitenkin tehty jo useampia ja loppujen lopuksi miehän sen kilvan hävisin. Aattelin, että parempi näin, Lapista on kuitenkin ihan hemmetin liian pitkä matka hakee hevosta keskellä talvea. Kuten sanoin, Antero jäi kuitenkin kalvamaan ja muutamaan otteeseen jopa yritin vähän jäljitellä oria nähdäkseni mitä sille kuuluu - turhaan. Onneksi mulla on ärsyttävä tapa pitää myyntipalstoja melko tiukasti silmällä, koska pari vuotta myöhemmin näin ilmoituksen kolmevuotiaasta Anterosta. Viikon perästä lähettiin Viljan kanssa luistelemaan lumi renkaissa pöllyten kohti pohjoista Suomea hakemaan poika kotiin.

Vaikka onkin lähes täydellisen kiltti ja kuuliainen, on Antero myös sellainen hiljainen runopoika, joka osaa melko herkästikin ottaa vääryyksistä itseensä.

Mä tykästyin Anteroon samantien. Se on kiltti, mutta ei nössö, herkkä, mutta ei sekopää. Semmonen nöyrä alistuja tyyppi, joka muiden hevosten kesken on auttamatta jalkoihin jäävää sorttia, mutta ihmisseurassa hirmu kiva. Enkä nyt tarkoita kivalla sitä, että Antero olisi tylsä - ei se oo. Vaikka onkin lähes täydellisen kiltti ja kuuliainen, on Antero myös sellainen hiljainen runopoika, joka osaa melko herkästikin ottaa vääryyksistä itseensä. Vaikka ei pelkääkään mm. erikoisia esineitä tai jänniä tapahtumia, löytyy Anterolta todella herkät tuntosarvet ihmisten ja muiden hevosten tunnetiloille. Väärällä asenteella lähestyvä tuttu taikka vieras tyyppi saa varmasti vastaansa epävarman, sulkeutuneen ja apaattisen hevosen, eikä merkkiäkään ystävällisestä ja kuuliaisesta Anterosta.

Antero on kuitenkin aivan ihana ystävä ja tosi kiva hoitaa, silloinkin kun istuu mökömököpuussaan. Ei ole varmaan mitään mitä tämä hevonen ei tekisi kauniisti pyydettäessä ja sen kanssa on aina ilo toimia. Oriin hyviin puoliin kuuluu myös erittäin hyvä käytös muuallakin kuin kotikonnuilla ja niin kauan kuin Anteron tuntosarvet eivät aisti ikävämpiä energioita, on se myös oikein näppärä käsitellä vieraidenkin osalta. Orimaiseksi ei tätä eläintä myöskään voi väittää ja omistajan mukaan Anteron pirttihirmuna esiintyvä emä on pitänyt huolen, että poikaparka tuskin edes kahta kertaa vilkaisee kauniimman sukupuolen (tai sen puoleen muiden hevosten) suuntaan. Poikkeuksen tähän tekee meidän Kuippana jonka kanssa Antero hieman yllättäen löysi yhteisen kauniin sävelen.

Niin kuin voinee oriin yleisestä persoonallisuudesta arvailla, on se ratsuna yhdistelmä kuuliaisuutta ja herkkyyttä; yleisesti aivan ihanan nöyrä, tasainen ja liikkuva ratsastaa, mutta toisaalta hieman liiankin tiukkaan viritetty. Anterohan tekee ja toteuttaa melkeimpä ajatuksesta, joten jos sen selkään erehtyy jonkun kaikessa kenkkuilevan jyrän jälkeen voi ratsastajaa kohdata karvas järkytys oriin mennessä viidessä minuutissa sekaisin kaikista niistä ristiriitaisista ohjeista joita kuski ei tajunnut antaneensa. Näyttävä, omalla moottorillaan kevyesti liikkuva ratsu saadaan kuitenkin aikaiseksi rauhallisilla, pehmeillä avuilla ja eleettömällä istunnalla. Työ ja yhteistyö ratsastajan kanssa on jotain mikä selvästi on Anteron mieleen joten motivaatiosta ei ainakaan edistyminen tämän oriin kanssa jää kiinni.

Antero olisi vanhempia seuraamalla voinut olla kapasiteetikkaampikin, mutta joka tapauksessa oriista varttui perushyvä, monipuolinen ratsu. Se ei hätäile radalla vaan keskittyy suoritukseensa olipa kyseessä sitten esteet tai koulu. Vaikkei ole sieltä nopeimmasta päästä, on Antero hirmuisen tarkka ja saanut kiitosta erityisesti hyvistä, puhtaista estelähestymisistään sekä moitteettomasta hyppytyylistään. Myös liike on oriilla perushyvää, tahdikasta ja tasaista kaikissa askellajeissa ja tempoissa, mutta kouluradallakin erityisesti tarkkuus ja nopea vastine huomaamattomiinkin apuihin ovat Anteron valtteja.

Suku & jälkeläiset

Musta raamattu
hpm 166cm
ii. Tuonelanjoutsen
m 160cm, EVM
iii. Tuonenjokeen hukkunut
iie. Lennä vapauteen
ie. Musta noita
hpm 161cm, EVM
iei. Noidanmetsästäjä
iee. Musta magia
Kiitos
rn 149cm
ei. Kittilän Kents
rn 148cm, EVM
eii. Torpe-Edo
eie. Kittilän Mehiläinen
ee. Unelma Sirpa-Leena
rt 150cm, EVM
eei. Härkönen
eee. Maanantaileivos

Värigenetiikka Aa Ee.

Hyppytekniikka, kokoamiskyky, älykkyys.
Herkkyys, nopeus, voima.

Sukua virtuaalimaailmassa 1 polvea.

Käytettävissä jalostukseen 04/2019 lähtien rajattomasti.

skp Varsannimi
värisäkä
s. 00.00.0000 emä Emännimi

Kilpailut & Valmennukset

Kilpailee koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa.
ks. ajankohtainen tilanne porrastetuissa VRL-rekisteristä.

Kouluratsastus tasolla 3/4
Esteratsastus sijoituksia 00/20
Kenttäratsastus sijoituksia 00/40
Valjakkoajo ei kilpaile

KTK ; ei vielä osallistunut 00/0000

SV-III ; Suomenhevosvarsojen arviointi 03/2019

SLA ; ei vielä osallistunut 00/0000

ERJ ; ei vielä osallistunut 00/0000

Näyttelyjaoksen näyttelyt Virtuaaliset show-näyttelyt VSR:n rotunäyttelyt
11.09.2019 NJ näyttelyt - sh oriit - irtoSERT
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
VSR-CUP KRJ-CUP ERJ-CUP
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
ERJ (sijoituksia 00kpl ; joista voittoja 00kpl)
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
Päiväkirjamerkintä (kirj. )

ulkoasun kuvitus © Petri Damstén (CC BY-NC-SA 2.0)
hevosen kuvat © Eilwen & kuvaaja ei halua nimeään mainittavan